Εκλογές στην Αυστρία: Με μήνυμα στο Facebook αναγνώρισε την ήττα του ο ακροδεξιός Χόφερ

Ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του δηλώνοντας «απογοητευμένος» με το αποτέλεσμα

​Λίγη ώρα μετά το κλείσιμο των καλπών στην Αυστρία και την κυκλοφορία των πρώτων exit polls που δείχνουν σαφές προβάδισμα του Αλεξάντερ Βαν Ντε Μπέλεν, ο ακροδεξιός υποψήφιος Νόρμπερτ Χόφερ, αναγνώρισε την ήττα του μέσω Facebook.

Με ανάρτηση του, ο 45χρονος υποψήφιος του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του, δηλώνοντας απογοητευμένος για το αποτέλεσμα, ενώ συνεχάρη τον 72χρονο Βαν ντερ Μπέλεν για την επιτυχία του, καλώντας τους πολίτες της Αυστρίας «να εργαστούν από κοινού».

Παράλληλα τόνισε πως «είμαστε όλοι Αυστριακοί ανεξάρτητα από αυτό που ψηφίσαμε» και κατέληξε λέγοντας: «Να ζήσει η πατρίδα μας η Αυστρία!»

hofer.jpg

Λίγο νωρίτερα, την ήττα του Χόφερ στις αυστριακές εκλογές, αναγνώρισε και το επιτελείο του:

«Θέλω να συγχαρώ τον κ. Βαν ντερ Μπέλεν για την επιτυχία αυτή», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Κόμματος των Ελευθέρων Χέρμπερτ Κικλ στη δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας, σύμφωνα με το Reuters.

μπελεν χοφερ.jpg

Βάσει των εκτιμήσεων, οι οποίες βασίζονται σε exit poll και στα πρώτα επίσημα αποτελέσματα, ο κ. Βαν ντερ Μπέλεν αναμένεται πως θα συγκεντρώσει ποσοστό 53,6%, ενώ ο Χόφερ 46,4%, με ποσοστό σφάλματος 1,2%.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, οι πιθανότητες για ανατροπή του αποτελέσματος είναι λίγες, δεδομένου ότι ο Aλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν εμφανίζεται ισχυρότερος στο πεδίο των εκατοντάδων χιλιάδων επιστολικών ψήφων, η ενσωμάτωση των οποίων στο εκλογικό αποτέλεσμα θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top