Δεν του φτάνουν οι εξουσίες που έχει, θέλει και άλλες ο Ερντογάν-Πάει για δημοψήφισμα η Τουρκία

Θα στηθούν κάλπες για συνταγματική αναθεώρηση το καλοκαίρι!

​Η Τουρκία μπορεί να διεξαγάγει στην αρχή του ερχόμενου καλοκαιριού το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, η οποία περιλαμβάνει μια ενισχυμένη εκτελεστική προεδρία. Aυτό δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αρχηγό της εθνικιστικής αντιπολίτευσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο Γιλντιρίμ δήλωσε πως το κυβερνών κόμμα AKP σχεδιάζει να καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο την πρότασή του για την αναθεώρηση του συντάγματος. Πρόσθεσε πως οι αλλαγές θα επιτρέψουν στον πρόεδρο να διατηρεί σχέσεις με το πολιτικό κόμμα του.
Ο Ερντογάν επιδιώκει εδώ και καιρό να αναθεωρήσει το σύνταγμα, ώστε να ενισχύσει τις προεδρικές εξουσίες του.
Για να επιτύχει την πλειοψηφία που χρειάζεται στο κοινοβούλιο ώστε να προκηρυχθεί το δημοψήφισμα, το AKP χρειάζεται την υποστήριξη του εθνικιστικού MHP.
Αν ο ουλτάνος" ενισχύσει τις εξουσίες του, τα πράγματα για την Ελλάδα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα, αν κρίνουμε από τις συνεχείς προκλήσεις του τελευταίου διαστήματος, σε Αιγαίο και Κυπριακό.
Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα Πέμπτη ρεσιτάλ εθνικισμού έδωσε και ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι τα Ιμια αποτελούν τουρκικό έδαφος.
Δείτε επίσης:
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top