ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Η εκλογή Φιγιόν στη Γαλλία ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ τις πωλήσεις της... κόκκινης κάλτσας!

Πρόκειται για μια πανάκριβη μάρκα

Η νίκη του υποψηφίου του γαλλικού συντηρητικού κόμματος Φρανσουά Φιγιόν την περασμένη Κυριακή φαίνεται πως έχει πολλαπλασιάσει τις πωλήσεις μιας… παριζιάνικης μπουτίκ η οποία ειδικεύεται στις ακριβές μάρκες.

figion_kaltses7.jpg

Οι κάλτσες που φοράει ο Φιγιόν δεν είναι τυχαίες. Είναι της μάρκας Gammarelli, αποκλειστικού πωλητή του ίδιου του Πάπα από το 1790. Πρόκειται για μια μπουτίκ στην οδό Santa Chiara της Ρώμης, πολύ κοντά στο Πάνθεον, όπου ανάμεσα σε άλλα παπικά αντικείμενα βρισκονται και αυτές οι περιβόητες κόκκινες κάλτσες που φοράει ο Φιγιόν.

5657537.jpg

Σε μια μικρότερη μπουτίκ του Παρισιού, με την ονομασία «Mes chaussettes rouges» (Οι κόκκινες κάλτσες μου), στο σικάτο 7ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, ο ιδιοκτήτης τρίβει τα χέρια του.

«Μετά τη νίκη του Φιγιόν οι πωλήσεις μας αυξήθηκαν περίπου κατά 1/3» δηλώνει ο ιδιοκτήτης Jacques Tiberghien στην Liberation. Ο ίδιος και ο συνεργάτης του Vincent Metzger, το 2009, όταν τελείωσαν τις εμπορικές τους σπουδές, αποφάσισαν να ανοίξουν ένα e-shop στο Παρίσι για να πουλάνε κατ' αποκλειστικότητα αυτές τις κάλτσες από την Ιταλία που προορίζονται αποκλειστικά για το Βατικανό.

Η επιχείρηση άνοιξε στη συνέχεια και μια μικρή μπουτίκ με το ίδιο όνομα, αποκλειστικά αφιερωμένη στην κάλτσα υψηλής ποιότητας. Πουλάνε τις κόκκινες κάλτσες της φίρμας Gammarelli αλλά και τις πράσινες κάλτσες της γαλλικής φίρμας Mazarin, που τις αγοράζουν κυρίως στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

85261827_o.jpg

chauss-bout2.jpg

Αλλά το τελευταίο «χτύπημα» των ιδιοκτητών ήταν η εξαγορά της αμερικανικής φίρμας κάλτσας William Abraham, την οποία λατρεύουν τα golden boys. Η William Abraham είναι η... Κάντιλακ της κάλτσας. Ορισμένα μοντέλα της κοστίζουν... 1.275 δολάρια το ζευγάρι.

Ο γαλλικός τύπος μίλησε πολύ για αυτή την εξαγορά. Αλλά αυτή η μάρκα είναι η μοναδική στον κόσμο που μπορεί να δημιουργήσει ορισμένα μοντέλα. «Πήγαμε ένα βήμα παραπέρα στην κάλτσα υψηλής γκάμας», δηλώνει ο ιδιοκτήτης. Η εκλογή Φιγιόν, λάτρη της κόκκινης κάλτσας Gammarelli, έδωσε φτερά σε αυτή την επιχείρηση.

figion_kaltses2.jpg

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top