Εθνικιστικό και εξοργιστικό παραλήρημα από την Τουρκία: «Να πάρουμε 18 νησιά από την Ελλάδα»

Μετά τον Ερντογάν που είπε πως η Κύπρος θα πρέπει να ντρέπεται για τη σημαία της, σε παροξυσμό και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στην Τουρκία

Επικίνδυνες και ανησυχητικές διαστάσεις έχουν αρχίσει να λαμβάνουν οι επαναλαμβανόμενες και άκρως προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας, με τον Ερντογάν να βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε παραλήρημα.

Μετά τον Τούρκο Πρόεδρο ο οποίος μεταξύ άλλων έχει αμφισβητήσει σε πρόσφατες δηλώσεις του την Συνθήκη της Λωζάννης, έχει πει πως «για μας η Ευρώπη δ��ν έχει αξία», απειλεί πως θα πλημμυρίσει την «Γηραιά Ήπειρο» με εκατομμύρια μετανάστες και προκαλεί λέγοντας πως η Κύπρος θα πρέπει να ντρέπεται που η σημαία της περιλαμβάνει όλο το νησί, ήρθε και ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμπληρώσει το καρέ.

Συγκεκριμένα, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ αναρωτήθηκε, στην ομιλία στους βουλευτές του κόμματός του, «θα πάρετε πίσω τα 18 νησιά ή όχι;».

kili.jpg

Μάλιστα αναρωτήθηκε:

«Είναι αυτά τα νησιά δικά μας; Είναι, λένε (σ.σ. η τουρκική κυβέρνηση). Θα πρέπει να σηκωθεί η σημαία μας εκεί; Ναι, απαντούν. Αλλά υπάρχει ακόμα εκεί η ελληνική σημαία, γιατί δεν παρεμβαίνετε;»

Παράλληλα, επικεφαλής του CHP κατηγόρησε τον Ερντογάν, λέγοντας πως θέλει να μειώσει τα εδάφη της τουρκοκυπριακής κοινότητας από το 37,7% που είναι σήμερα στο 29,2%.

Μένει να δούμε πού θα καταλήξει αυτή η παραληρηματική εθνικιστική ρητορική της Τουρκίας, η οποία εκτός από προκλητική, κλιμακώνει άγρια την ένταση με τη χώρα μας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top