Ουρές σχηματίζουν οι Κουβανοί για ��ο ύστατο χαίρε στον Φιντέλ Κάστρο

Περιμένουν υπομονετικά κρατώντας λουλούδια και σημαίες της Κούβας

​Ουρές χιλιομέτρων σχηματίζουν οι Κουβανοί στην πλατεία Επανάστασης στην Αβάνα για να πουν το στερνό αντίο στον Φιντέλ Κάστρο.

cuba.28.11.4.jpg

Νέοι, ηλικιωμένοι, μαθητές, μουσικοί, κρατώντας σημαίες, λουλούδια και φωτογραφίες του Κουβανού ηγέτη περίμεναν υπομονετικά κάτω από τον ήλιο για να τιμήσουν τον Κουβανό ηγέτη, ενώ κάποιοι έφτασαν στις 04:00 τα ξημερώματα για να πιάσουν θέση στην ουρά.

cuba.28.11.7.jpg

«Ο Φιντέλ ήταν παράδειγμα. Πάντα στην πρώτη γραμμή, πάντα περπατούσε πιο γρήγορα από τον καθένα, ποτέ δεν σταματούσε να κινείται. Αλλά ήταν πολύ προσιτός. Μπορούσες πάντα να του μιλήσεις. Ήθελα να πω αντίο σε αυτόν τον εξαιρετικό άνθρωπο. Ήταν σπουδαίος ηγέτης ανταρτών και οργανωτής», είπε στον Guardian ο Ορλάντο Γκόμεζ που περίμενε στην ουρά μαζί με τη σύζυγό του.

cuba.28.11.1.jpg

«Έχουμε έρθει εδώ για να μοιραστούμε τη θλίψη μας και να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας να εμείνουμε στα ιδανικά του Φιντέλ. Μας έμαθε πώς να μοιραζόμαστε», είπε από την πλευρά ένας καθηγητής πανεπιστημίου.

cuba.28.11.8.jpg

Στις ουρές όμως δεν βρίσκονταν μόνο Κουβανοί, αλλά και τουρίστες που περίμεναν για να αποχαιρετίσουν τον Φιντέλ Κάστρο.

cuba.28.11.6.jpg

Οι Κουβανοί θα μπορούν να πουν το τελευταίο αντίο στην Πλατεία Επανάσταση και σήμερα, ενώ αύριο η τέφρα του θα μεταφερθεί στο Σαντιάγο ντε Κούβα, εκεί από όπου ξεκίνησε η επανάσταση και θα ταφεί ο Φιντέλ.

Η ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ

Οι πολιτικοί σύμμαχοι της Αβάνας δίνουν το παρών στις εκδηλώσεις μνήμης για τον ηγέτη της κουβανικής επανάστασης. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Μαδούρο, της Βολιβίας Μοράλες, της Νικαράγουα Ορτέγκα, ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος.

Οι απουσίες όμως είναι ηχηρές. Πούτιν, Ομπάμα, ο κινέζος πρόεδρος Σι Τινπινγκ, δεν θα πάνε στην Κούβα. Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν πήγε μόνο στην πρεσβεία της Κούβας στην Πιονγανγκ.

Ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ στέλνει την υπουργό του Σεγκολέν Ρουαγιάλ και η Ανγκελα Μερκελ τον πρωην καγκελάριο Σρέντερ. Μόνος ευρωπαϊος ηγέτης που βρίσκεται εκεί είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top