ΕΦΙΑΛΤΗΣ! Περιμένουν τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στις γιορτές στην Ευρώπη

Τι αποκάλυψε ο επικεφαλής της Europol-Πρώτη ανάρτηση: 28/11/2016 15:20

​Ανατριχίλα προκαλούν οι αποκαλύψεις του επικεφαλής της Europol, Ρομπ Γουεϊνράιτ, ο οποίος μιλώντας με Βέλγους δημοσιογράφους δήλωσε ότι θεωρεί πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί ένα τρομοκρατικό χτύπημα στην Ευρώπη μέσα στις γιορτές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα De Tijd ο Γουεϊνράιτ είπε «ότι οι επιθέσεις του ISIS έχουν διττό στόχο. Να προξενήσουν όσο γίνεται περισσότερα θύματα αφενός και να αποκτήσουν όσο γίνεται περισσότερη δημοσιότητα αφετέρου».

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος μέσα στις γιορτές, εξηγώντας:

«Η τρομοκρατική απειλή δεν περιορίζεται μόνο στη Γαλλία και το Βέλγιο, αλλά και στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο όπως και την Ιταλία, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο επιθέσεων και στην Ισπανία και την Πορτογαλία».

Πρόσθεσε επίσης ότι η Europol έχει στείλει 200 ειδικούς στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Ελλάδα.

Υπενθύμισε ακόμα ότι δεν είναι πολύ μακρινές οι συλλήψεις Τζιχαντιστών στη Γαλλία, οι οποίοι σχεδίαζαν να επιτεθούν στη Eurodisney και στα Ηλύσια Πεδία.

Όπως έγινε γνωστό, οι συλληφθέντες ετοίμαζαν επιθέσεις για την 1η Δεκεμβρίου σε αξιοθέατα του Παρισιού και χώρους σημαντικού ενδιαφέροντος.

Τις πληροφορίες δε, για τους στόχους και την ημερομηνία, τις βρήκαν οι αρχές σε ένα smartphone που είχαν στην κατοχή τους οι 5 συλληφθέντες.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top