Ερντογάν σε Ευρώπη: Μην μας απειλείτε- Θα ανοίξουμε τα σύνορα για τους μετανάστες

Λίγες ώρες μετά τις αντίστοιχες απειλές του Τούρκου Πρωθυπουργού

 Ερντογάν σε Ευρώπη: Μην μας απειλείτε- Θα ανοίξουμε τα σύνορα για τους μετανάστες

Νέες απειλές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης με άνοιγμα των συνόρων από την Τουρκία που θα οδηγήσουν στο να πλημμυρίσει η Ευρώπη με πρόσφυγες και μετανάστες εξαπέλυσαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες ��ρες μετά τις αντίστοιχες απειλές του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ (δείτε εδώ περισσότερα).

Μιλώντας σε γυναικείες οργανώσεις ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε: «Εμείς έχουμε τρία εκατομμύρια πρόσφυγες στο έδαφός μας. Εμείς τους τρέφουμε. Εσείς (οι Ευρωπαίοι) δεν πραγματοποιήσατε τις υποσχέσεις σας. Όταν έφτασαν στα σύνορα Τουρκίας Ευρώπης 50.000 πρόσφυγες βάλατε τις φωνές και είπατε τι θα συμβεί αν θα ανοίξει τις πύλες η Τουρκία; Κοιτάξτε αν προχωρήσετε ακόμα παραπάνω με τις αποφάσεις σας αυτές οι συνοριακές πύλες θα ανοίξουν. Εμείς δεν δεχόμαστε τέτοιου είδους απειλές».

Ο ίδιος, είπε με υποτιμητικό ύφος ότι βγήκαν περίπου 400-450 άνθρωποι και ψήφισαν αυτό το ψήφισμα ενώ 40-50 είπαν «όχι».

Να σας υπενθυμίσουμε ότι στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί και ο Τούρκος Πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του την Πέμπτη. «Είμαστε ένας από τους παράγοντες που προστατεύουν την Ευρώπη. Αν οι πρόσφυγες διασχίσουν τα σύνορα μας, θα πλημμυρίσουν και θα κατακλύσουν την Ευρώπη και η Τουρκία αποτρέπει αυτό να συμβεί. Δέχομαι ότι η διακοπή των σχέσεων με την Ευρώπη θα βλάψει την Τουρκία, αλλά η ζημιά θα είναι πενταπλάσια έως και εξαπλάσια για την Ευρώπη» είχε πει.

Το μπαράζ των δηλώσεων αυτών εκδηλώθηκε μετά το ψήφισμα με ευρεία πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ζήτησε - σε ένα μη δεσμευτικό ψήφισμά του - να «παγώσουν» προσωρινά οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις ΕΕ-Τουρκίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top