O Bόρειος Πόλος είναι θερμότερος από αυτή την χειραψία Πούτιν-Ομπάμα (ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΤΟ VIDEO)

Η απόλυτη «παγωμάρα» μεταξύ των δυο ηγετών που συναντήθηκαν τυχαία στο περιθώριο της Συνόδου του APEC

​Ωσάν… δυο πρώην που ο ένας δεν θέλει να βλέπει «ζωγραφιστό» τον άλλον αλλά επειδή δεν μπορεί να τον αποφύγει κιόλας τον χαιρετά με «βαριά» καρδιά ήταν η συνάντηση του Μπάρακ Ομπάμα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του APEC στη Λίμα του Περού(Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού).

Οι δυο ηγέτες ήρθαν τετ-α-τετ τυχαία, και όπως θα δείτε στο video, η «παγωμάρα» ανάμεσα τους ήταν επική, άκρως αντιπροσωπευτική του ψυχροπολεμικού κλίματος που επικρατεί ανάμεσα τους.

Για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, αρκεί να σας εξηγήσουμε πως η χειραψία τους έγινε με τα χίλια ζόρια, με τον έναν να κοιτά στην ανατολή και τον άλλον… στη δύση.

Με το που τελείωσαν πάντως τα «τυπικά», ο Ομπάμα έγινε… «καπνός» δίχως να γυρίσει να κοιτάξει τον Πρόεδρο της Ρωσίας, ενώ όση ώρα συζητούσαν, ο Πούτιν δεν είχε οπτική επαφή με τον Ομπάμα.

Να σημειώσουμε, πως αυτή είναι η τελευταία σύνοδος στην οποία παρίσταται ο Ομπάμα, ο οποίος θα αποχωρήσει από την προεδρία των ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

Αν αναρωτιέστε τώρα τι είπαν οι δυο ηγέτες κατά την διάρκεια της «πιο παγωμένης και από στέπα της Σιβηρίας» χειραψίας τους, να σας ενημερώσουμε πως κανείς δεν μπόρεσε να ακούσει τι είπαν οι δύο ηγέτες, ωστόσο σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος αναφέρει ότι η συνάντηση διήρκεσε 4 λεπτά και ότι ο πρόεδρος Ομπάμα ενθάρρυνε τον Πούτιν να τηρήσει τις δεσμεύσεις του στο πλαίσιο της συμφωνίας του Μινσκ με στόχο τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Λευκός Οίκος και Κρεμλί��ο ανέφεραν ακόμη ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ θα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν μέχρι τη λήξη της θητείας του Ομπάμα για τη μείωση της βίας στη Συρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top