Η γαλλική Κεντροδεξιά ΑΝΑΖΗΤΑ αντίπαλο για την Λεπέν- ΕΚΤΟΣ β' γύρου ο Σαρκοζί

Επικρατέστερος σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία ο Φρανσουά Φιγιόν

​Δύο πρώην Πρωθυπουργοί, ο Φρανσουά Φιγιόν και ο Αλέν Ζιπέν και ένας πρώην Πρόεδρος, ο Νικολά Σαρκοζί είναι οι επικρατέστεροι για τις προκριματικές εκλογές της κεντροδεξιάς της Γαλλίας, για να επιλεγεί τελικά ο υποψήφιος για τις Προεδρικές εκλογές της χώρας, την άνοιξη του 2017.

Η γαλλική κεντροδεξιά ψάχνει έναν ισχυρό αντίπαλο, για να ανατρέψει την Μαρίν Λεπέν στις εκλογές του Απριλίου.

Η συμμετοχή στις σημερινές εκλογές ήταν μαζική, αφού έως τις 18:00 το απόγευμα, 2.5 εκατ. πολίτες οδηγήθηκαν στις κάλπες για να ψηφίσουν.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, εκτός του δεύτερου γύρου των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα του γαλλικού συντηρητικού κόμματος φαίνεται να μένει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλία Νικολά Σαρκοζί.

Οι πρώην πρωθυπουργοί Φρανσουά Φιγιόν και Αλέν Ζιπέ προηγούνται, -με καταμετρημένες τις ψήφους από τα μισά εκλογικά κέντρα-, ο Φρανσουά Φιγιόν προηγείται με ποσοστό 43,6% και ο Αλέν Ζιπέ έρχεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 26,7%.

Ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στην τρίτη με 22,9%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Εάν ένας υποψήφιος συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 50%, κερδίζει αυτομάτως το χρίσμα. Σε διαφορετική περίπτωση, οι δύο επικρατέστεροι θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στον δεύτερο γύρο, στις 27 Νοεμβρίου.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top