ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ στη Συρία-Πρόωρα μωρά τυλιγμένα με κουβέρτες δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή

Συγκλονιστικό βίντεο: Διασώστες στο Χαλέπι βγάζουν από τα συντρίμμια μικρό αγόρι

Σοκ και ανατριχίλα σε όλο τον κόσμο προκαλούν οι εικόνες από παιδιατρικό νοσοκομείο στο Χαλέπι, το οποίο χτυπήθηκε από βόμβα. Στο βίντεο ντοκουμέντο και στις φωτογραφίες που κάνει το γύρο του διαδικτύου, γιατροί και νοσηλεύτριες βγάζουν τα νεογνά από τις θερμοκοιτίδες για να τα μεταφέρουν σε πιο ασφαλή μέρη, ενώ όπως φαίνεται από τη φωτογραφία που δημοσιεύει ο Independent κάποια από τα νεογνά βρίσκονται στο πάτωμα, τυλιγμένα σε μια κουβέρτα, με το προσωπικό να δίνει μάχη για να τα κρατήσει στη ζωή.

Το Χαλέπι τις τελευταίες ώρες δέχεται τους σφοδρότερους βομβμαρδισμούς των τελευταίων δύο ετών. Μεταξύ των στόχων και δύο νοσοκομεία στη συνοικία των ανταρτών.

Στο ένα νοσοκομείο σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο ασθενείς και δεκάδες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον επτά παιδιά σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν οι αντάρτες με στόχο σχολείο αυτη τη φορά στο δυτικό Χαλέπι, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Το σχολείο που βομβαρδίστηκε βρίσκεται στη συνοικία αλ-Φαρκάν.

Επίσης, 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρά στο δυτικό Χαλέπι, όπως μετέδωσε η τηλεόραση, την ώρα που οι συνοικίες υπό τον έλεγχο των ανταρτών στα ανατολικά της δεύτερης αυτής μεγαλύτερης πόλης της Συρίας πλήττονται από σφοδρούς βομβαρδισμούς των καθεστωτικών δυνάμεων από την Τρίτη.

Από την Τρίτη που επαναλαμβάνονται οι βομβαρδισμοί, έπειτα από διακοπή ενός μήνα, τουλάχιστον 100 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, ενώ επί τέσσερις μήνες δεν έχει φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια για τους εγκλωβισμένους αμάχους, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Οι καθεστωτικές δυνάμεις «θέλουν να συνδυάσουν τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και τον λιμό για να κάνουν τους αντάρτες να παραδοθούν», εκτιμά ο Τομά Πιερέ, ειδικός για τη Συρία και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

ImageHandler (1).jpg

ldg.jpg

Συγκλονιστικό βίντεο: Διασώστες στο Χαλέπι βγάζουν από τα συντρίμμια μικρό αγόρι

Κάμερες στο Ανατολικό Χαλέπι κατέγραψαν συγκλονιστικές εικόνες όταν σωστικά συνεργεία κατάφεραν μετά από ώρες προσπαθειών να απεγκλωβίσουν από τα συντρίμμια κτηρίου ζωντανό ένα δεκάχρονο αγόρι.

Το παιδάκι γεμάτο αίματα στο πρόσωπο και στην μπλούζα του κλαίει αδιάκοπα σοκαρισμένο από αυτό που έζησε...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top