ΦΛΕΓΕΤΑΙ η Συρία: Σφοδροί βομβαρδισμοί στο Χαλέπι-ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ εδώ και 2 χρόνια

Ενδεικτικό του ότι το συριακό καθεστώτος θέλει να ανακτήσει τον έλεγχο της περιοχής.

ΦΛΕΓΕΤΑΙ η Συρία: Σφοδροί βομβαρδισμοί στο Χαλέπι-ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ εδώ και 2 χρόνια

​Συνεχίζεται το σφυροκόπημα των συνοικιών ανταρτών από δυνάμεις του πυροβολικού στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας. Πρόκειται για τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς στην πόλη εδώ και δύο χρόνια, ένδειξη της βούλησης του συριακού καθεστώτος να ανακτήσει τον έλεγχο της περιοχής.

Η επιχείρηση που διεξάγεται στον ανατολικό Χαλέπι άρχισε την Τρίτη και οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν αρκετές συνοικίες χθες, για τέταρτη συνεχή ημέρα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ένα νοσοκομείο στη συνοικία Μάαντι βομβαρδίστηκε και τέθηκε εκτός λειτουργίας χθες βράδυ. Ιατρική πηγή ανέφερε ότι «ένα μέρος του νοσοκομείου καταστράφηκε και δύο ασθενείς σκοτώθηκαν». Άλλοι ασθενείς, καθώς και μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού τραυματίστηκαν.

Από τους βομβαρδισμούς καταστράφηκε ολοσχερώς το αρχηγείο της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στο Μπαμπ αλ-Νάιραμπ, άλλη συνοικία του τομέα που ελέγχεται από τους αντάρτες, σύμφωνα με έναν διασώστη.

Ο ανταποκριτής του AFP στο ανατολικό Χαλέπι μεταδίδει ότι τα σχολεία πιθανόν θα μείνουν κλειστά σήμερα και αύριο σε αυτή την πλευρά της πόλης, λόγω των σφοδρών βομβαρδισμών.

Ελικόπτερα έριχναν χθες βαρέλια γεμάτα από εκρηκτικά εναντίον διαφόρων συνοικιών των ανταρτών στην πρώην οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας, που έχει γίνει το μεγαλύτερο μέτωπο μιας σύγκρουσης η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή 300.000 και πλέον ανθρώπων από το 2011.

Από την πλευρά τους, οι αντάρτες εκτόξευσαν 15 ρουκέτες στην ελεγχόμενη από τις κυβερνητικές δυνάμεις πλευρά της πόλης, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους, ανάμεσά τους δύο κοριτσάκια.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο, από την Τρίτη που επαναλαμβάνονται οι βομβαρδισμοί, έπειτα από μια διακοπή ενός μήνα, τουλάχιστον 65 άμαχοι έχουν σκοτωθεί σε βομβαρδισμούς των κυβερνητικών δυνάμεων.

Οι κάτοικοι του ανατολικού Χαλεπίου παραμένουν μέσα στα σπίτια τους. Πολιορκημένοι εδώ και τέσσερις μήνες, δεν μπορούν να λάβουν καμιά ανθρωπιστική βοήθεια.

Οι αποθήκες των τοπικών ΜΚΟ είναι άδειες και - σύμφωνα με το AFP - οι πολίτες που μαστίζονται από την πείνα πραγματοποίησαν επιδρομή αυτή την εβδομάδα στις αποθήκες του δημοτικού συμβουλίου των ανταρτών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top