Μια Πρώτη Κυρία άνευ πτυχίου για τους Αμερικανούς! Από τη σπουδαγμένη Μισέλ στο μοντέλο Μελάνια

Πώς εξαφανίστηκε το βιογραφικό της συζύγου το νέου Προέδρου των ΗΠΑ

Μια Πρώτη Κυρία άνευ πτυχίου για τους Αμερικανούς! Από τη σπουδαγμένη Μισέλ στο μοντέλο Μελάνια

​Η Μισέλ Ομπάμα θεωρείται η καλύτερη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ μετά από την Τζάκι Κένεντι και έχει καταφέρει να κερδίσει τις καρδιές των περισσότερων Αμερικανών, με αποτέλεσμα η σύγκριση με τη νέα Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ να είναι αναπόφευκτη και αμείλικτη.

Στο επίκεντρο τις τελευταίες μέρες έχουν μπει τα βιογραφικά των δύο κυριών και οι σπουδές τους.

Η Μισέλ Ομπάμα κατάφερε από τις φτωχογειτονιές του Σικάγο να σπουδάσει στο Χάρβαρντ και να βρεθεί στο Λευκό Οίκο.

Παιδί μιας μετριοπαθούς οικογένειας, μεγάλωσε στην πιο φτωχή συνοικία του Σικάγου. Με τους γονείς της και τον αδελφό της Κρέγκ ζούσαν στο δεύτερο πάτωμα ενός μπανγκαλόου. Ο πατέρας της ήταν υδραυλικός στην υπηρεσία ύδρευσης του Σικάγο και η μητέρα της έφερνε στο σπίτι βιβλία για να διαβάζουν τα παιδιά και να προχωρούν στο σχολείο.

Η Μισέλ ήταν πάντα καλή μαθήτρια και το 1981 γίνεται δεκτή στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον, όπου και σπουδάζει Κοινωνιολογία. Μάλιστα ήταν μία από τους 94 μαύρους πρωτοετείς σε μια τάξη με πάνω από 1.100 λευκούς.

Στη συνέχεια ακολούθησε το Χάρβαρντ, από όπου το 1988 αποφοίτησε από τη νομική σχολή. Μετά την αποφοίτησή της προσλήφθηκε στη νομική εταιρεία Sidley Austin με πολύ καλό μισθό και προοπτικές.

Το 1992 παντρεύεται τον Μπαράκ Ομπάμα και αποφασίζει να εγκαταλείψει τον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας τη θέση του αντιπροέδρου του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της πόλης με τομέα ευθύνης τις εξωτερικές σχέσεις.

Κατά τη διάρκεια της οχτάχρονης θητείας μάλιστα του συζύγου της στον Λευκό Οίκο, υπήρξε άμεση, επικοινωνιακή δίνοντας πολύ μεγάλη σημασία σε διάφορες κοινωνικές καμπάνιες για την εκπαίδευση και την υγιεινή διατροφή.

Η Μελάνια Τραμπ από την άλλη αν και μέχρι τον Ιούλιο ήταν «πτυχιούχος» Αρχιτεκτονικής και Σχεδίου του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνα, τώρα, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό της βιογραφικό φαίνεται ότι σταμάτησε τις σπουδές της για να προωθήσει την καριέρα της ως μοντέλο στο Μιλάνο και στο Παρίσι.

Πλέον στην ιστοσελίδα της δεν αναγράφεται αν η νέα Πρώτη Κυρία ολοκλήρωσε τις σπουδές της αφού τελείωσε την καριέρα της στο μόντελινγκ.

Πάντως ένας από τους καθηγητές της δήλωσε στο NBC ότι δεν πήρε το πτυχίο της τελικά, αλλά στο εισαγωγικό τεστ που είχε δώσει το IQ της ήταν ιδιαίτερα υψηλό.

Ενδεικτικό πάντως είναι ότι όταν άρχισαν να φουντώνουν οι φήμες για την εκπαίδευσή της, η σελίδα της κατέβηκε, ενώ η ίδια υποστήριξε ότι το βιογραφικό εκείνο έπρεπε να διαγραφεί, καθώς όπως είπε δεν αντιπροσωπεύει ακριβώς την επαγγελματική της πορεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top