Σήμερα το τελευταίο ντιμπέιτ των υποψηφίων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στη Γαλλία

Ποια είναι τα φαβορί

Σήμερα το τελευταίο ντιμπέιτ των υποψηφίων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στη Γαλλία

​Για απόψε το βράδυ έχει προγραμματιστεί το τρίτο και τελευταίο τηλεοπτικό ντιμπέιτ, μεταξύ των διεκδικητών του χρίσματος της κεντροδεξιάς.

Όπως μεταδίδει από το Παρίσι η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά, το ντιμπέιτ διεξάγεται τρεις μέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή και θα μεταδοθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό France 2, στις 21:50 ώρα Ελλάδας.

Τα φαβορί

Φαβορί για την επικράτηση θεωρείται ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ, που όμως τις τελευταίες εβδομάδες μειώνονται τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις δημοτικότητας. Η ηλικία του, η καταδίκη του για σκάνδαλα επί εποχής Σιράκ και η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μακρόν, επιφέρουν πλήγμα στις προεδρικές του φιλοδοξίες.

Σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί ο Νικολά Σαρκοζί. Όμως πολιτικοί αναλυτές αναρωτιούνται αν η εμπλοκή του σε τουλάχιστον επτά σκάνδαλα, η ήττα του το 2012, ο απρόβλεπτος χαρακτήρας του, το φλερτ του με την ακροδεξιά θα μπορούσαν να του χαρίσουν το πολυπόθητο διαβατήριο για την τελική αναμέτρηση των προεδρικών εκλογών.

Η έκπληξη των τελευταίων ημερών στους κόλπους της κεντροδεξιάς, ακούει στο όνομα Φρανσουά Φιγιόν. Ο πρώην πρωθυπουργός, είδε το τελευταίο διάστημα την δημοτικότητα του να καταγράφει άλματα, απειλώντας ευθέως τον Αλέν Ζιπέ και τον Νικολά Σαρκοζί. Στην περίπτωση που περάσει στον δεύτερο γύρο των προκριματικών εκλογών, πολλές δημοσκοπήσεις του δίνουν επικράτηση απέναντι σε έναν από τους δυο ισχυρούς αντιπάλους του.

Το αποψινό ντιμπέιτ είναι το τελευταίο και το σημαντικότερο για όλους του υποψήφιους. Όποιος καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις, ενδεχομένως να κερδίσει και το χρίσμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top