ΞΕΦΥΓΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στις ΗΠΑ- Διαδηλώσεις και πυροβολισμοί –ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ

Ένας τραυματίας στις συγκεντρώσεις κατά του Τραμπ

​Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά της εκλογής Τραμπ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Την Παρασκευή περίπου 1.200 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη Νέα Υόρκη, στο πασίγνωστο πάρκο της Ουάσινγκτον Σκουέρ, για να απευθύνουν μια έκκληση να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι ελευθερίες τους, μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία.

«Το τείχος σου δεν θα εμποδίσει την πορεία μας» και «η αγάπη ξεπερνάει το μίσος» (love trumps hate, αμετάφραστο λογοπαίγνιο με τη χρήση του ρήματος trump) έγραφαν τα πλακάτ στην πλατεία, όπου κοινωνικά κινήματα δίνουν τους αγώνες τους από το 1960.

o.jpg

o2.jpg
o3.jpg

Ορισμένοι έφεραν μεξικανικές σημαίες, άλλοι ομοιώματα της Χίλαρι Κλίντον σε αυτή την ειρηνική συγκέντρωση, στην οποία αρκετοί πήγαν με τα μικρά τους παιδιά.

«Δεν είναι ο δικός μας πρόεδρος» φώναζε το πλήθος.

Συγκεντρώσεις κατά του Τραμπ έγιναν σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον του αποτελέσματος ή ανησυχίας για το τι θα σημάνει η προεδρία του.

l.jpg

l2.jpg

l3.jpg

l5.jpg

l6.jpg

Στην γέφυρα Μόρισον στο Πόρτλαντ, όπου πραγματοποιείται πορεία διαδηλωτών κατά του νεοεκλεγέντα προέδρου ένας άνδρας πυροβόλησε, τραυματίζοντας έναν διαδηλωτή.

Όπως έγινε γνωστό, ο διαδηλωτής, ευτυχώς, τραυματίστηκε ελαφρά.

l4.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top