Οι «κορώνες» Κλίντον-Τραμπ λίγο πριν την λήξη της προεκλογικής εκστρατείας

Μια ανάσα πριν τις προεδρικές αμερικανικές εκλογές

Οι «κορώνες» Κλίντον-Τραμπ λίγο πριν την λήξη της προεκλογικής εκστρατείας

​«Θέλω να είμαι η πρόεδρος για όλους, για εκείνους που θα με ψηφίσουν και για εκείνους που θα με καταψηφίσουν», δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον, στο τέλος μιας προεκλογικής εκστρατείας που δίχασε τις ΗΠΑ και προκάλεσε την έκπληξη της παγκόσμιας κοινότητας, εξαιτίας των ασυνήθιστα υψηλών τόνων των αντιπάλων και των σφοδρών αντεγκλήσεων μεταξύ τους.

«Η αποστολή που έχω μπροστά μου είναι να ενώσω την χώρα» πρόσθεσε η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, η οποία κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της, Ντόναλντ Τραμπ, ότι «επέτεινε» με τη ρητορική του τις «διασπάσεις και τους διχασμούς» μεταξύ των Αμερικανών.

«Για νίκη του με την οποία θα μπει ένα τέλος στον «διεφθαρμένο μηχανισμό της Ουάσιγκτον» έκανε λόγο ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ έχει επενδύσει πολλά στην εικόνα του «αντισυστημικού» υποψηφίου, καθώς μεγάλο μέρος των ελίτ των ΗΠΑ, ακόμη και εκείνα τα τμήματά τους που παραδοσιακά στήριζαν το συντηρητικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, έχουν μετακινηθεί προς την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, αντιδρώντας στον εκκεντρικό χαρακτήρα των προτάσεων του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου προέδρου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top