Εμετικός ο Άσαντ! Σκοτώνουν αθώα παιδιά και αυτός γελάει και κοιμάται ήσυχος!

Επιμένει ότι είναι ψεύτικη η εικόνα με τον 5χρονο που κατάφερε να σωθεί από τον πόλεμο

​Αποτροπιασμό και αηδία προκαλούν οι δηλώσεις του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος χωρίς ντροπή και τσίπα, σαν άλλος Χίτλερ, είπε πως κοιμάται ήσυχος τα βραδιά, παρά τα φριχτά εγκλήματα πολέμου με παιδιά... αθώα θύματα που γίνονται στην χώρα του.

Ο Άσαντ, ο οποίος μίλησε στην «The Sunday Times», απάντησε γελώντας μετά την επίμαχη ερώτηση: «Καταλαβαίνω το νόημα αυτής της ερώτησης. Κοιμάμαι κανονικά. Κοιμάμαι, εργάζομαι, τρώω και γυμνάζομαι κανονικά».

Ο 51χρονος πρόεδρος της Συρίας συμπλήρωσε με χαρακτηριστική αδιαφορία αναφορικά με τους αναρίθμητους θανάτους αθώων πολιτών και ιδιαίτερα παιδιών: «Η ευθύνη είναι των τρομοκρατών και εδώ μιλάμε για πόλεμο και όχι για ελεημοσύνη. Σε έναν πόλεμο πάντα πληγώνονται ή πεθαίνουν αθώοι άνθρωποι. Τι μπορείς να κάνεις; Βάζεις τα δυνατά σου. Οι τρομοκράτες βρίσκονται ακόμα στο Χαλέπι και χρησιμοποιούν πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες».

Ο ίδιος συνέχισε τις δηλώσεις του, σχολιάζοντας: «Δεν μπορούμε να μείνουμε στάσιμοι και να λέμε: “Μην καταστρέφετε την πόλη”. Πιο σημαντικοί από την πόλη είναι οι άνθρωποι, επομένως πρέπει να κάνουμε ο,τι καλύτερο για αυτούς».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Μπασάρ αλ Άσαντ επανέλαβε τον ισχυρισμό του πως η φωτογραφία του μικρού αγοριού, το οποίο στέ��εται σε ένα ασθενοφόρο, βουτηγμένο στο αίμα και τη σκόνη είναι ψεύτικη.

Υπενθυμίζουμε ότι το παιδάκι της φωτογραφίας, ο Omran Daqneesh κατάφερε να βγει ζωντανός από αεροπορική επιδρομή στο Χαλέπι. Αρχικά η σοκαριστική φωτογραφία του μικρού αναρτήθηκε στο Twitter από ρεπόρτερ της Telegraph και στη συνέχεια έγινε retweet από 10.000 χρήστες.