Εμετικός ο Άσαντ! Σκοτώνουν αθώα παιδιά και αυτός γελάει και κοιμάται ήσυχος!

Επιμένει ότι είναι ψεύτικη η εικόνα με τον 5χρονο που κατάφερε να σωθεί από τον πόλεμο

​Αποτροπιασμό και αηδία προκαλούν οι δηλώσεις του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος χωρίς ντροπή και τσίπα, σαν άλλος Χίτλερ, είπε πως κοιμάται ήσυχος τα βραδιά, παρά τα φριχτά εγκλήματα πολέμου με παιδιά... αθώα θύματα που γίνονται στην χώρα του.

Ο Άσαντ, ο οποίος μίλησε στην «The Sunday Times», απάντησε γελώντας μετά την επίμαχη ερώτηση: «Καταλαβαίνω το νόημα αυτής της ερώτησης. Κοιμάμαι κανονικά. Κοιμάμαι, εργάζομαι, τρώω και γυμνάζομαι κανονικά».

Ο 51χρονος πρόεδρος της Συρίας συμπλήρωσε με χαρακτηριστική αδιαφορία αναφορικά με τους αναρίθμητους θανάτους αθώων πολιτών και ιδιαίτερα παιδιών: «Η ευθύνη είναι των τρομοκρατών και εδώ μιλάμε για πόλεμο και όχι για ελεημοσύνη. Σε έναν πόλεμο πάντα πληγώνονται ή πεθαίνουν αθώοι άνθρωποι. Τι μπορείς να κάνεις; Βάζεις τα δυνατά σου. Οι τρομοκράτες βρίσκονται ακόμα στο Χαλέπι και χρησιμοποιούν πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες».

Ο ίδιος συνέχισε τις δηλώσεις του, σχολιάζοντας: «Δεν μπορούμε να μείνουμε στάσιμοι και να λέμε: “Μην καταστρέφετε την πόλη”. Πιο σημαντικοί από την πόλη είναι οι άνθρωποι, επομένως πρέπει να κάνουμε ο,τι καλύτερο για αυτούς».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Μπασάρ αλ Άσαντ επανέλαβε τον ισχυρισμό του πως η φωτογραφία του μικρού αγοριού, το οποίο στέ��εται σε ένα ασθενοφόρο, βουτηγμένο στο αίμα και τη σκόνη είναι ψεύτικη.

baby22.jpg

Υπενθυμίζουμε ότι το παιδάκι της φωτογραφίας, ο Omran Daqneesh κατάφερε να βγει ζωντανός από αεροπορική επιδρομή στο Χαλέπι. Αρχικά η σοκαριστική φωτογραφία του μικρού αναρτήθηκε στο Twitter από ρεπόρτερ της Telegraph και στη συνέχεια έγινε retweet από 10.000 χρήστες.

baby2.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top