Στα όρια τους οι Γάλλοι αστυνομικοί! ΓΙΟΥΧΑΡΑΝ τον αρχηγό τους-«Η γυναίκα μου φοβάται για μένα»

Διαμαρτύρονται για τις βίαιες επιθέσεις και τον υπερβολικό φόρτο εργασίας

Στα όρια τους οι Γάλλοι αστυνομικοί! ΓΙΟΥΧΑΡΑΝ τον αρχηγό τους-«Η γυναίκα μου φοβάται για μένα»

​Δεν λέει να κοπάσει το κύμα διαμαρτυρίας που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της γαλλικής αστυνομίας. Το βράδυ της Τρίτης εκατοντάδες αστυνομικοί γιουχάρησαν τον αρχηγό τους την ώρα που αναχωρούσε από συνάντηση με το αυτοκίνητο.

«Παραιτήσου, παραιτήσου», φώναζαν οι οργισμένοι αστυνομικοί στον αρχηγό τους, ο οποίος νωρίτερα είχε καταδικάσει τις κινητοποιήσεις που έκαναν το ξημέρωμα της Δευτέρας, με περιπολικά και ΙΧ στην αψίδα του Θριάμβου και στην λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, 500 αστυνομικοί από όλη τη Γαλλία συμμετείχαν στην διαδήλωση που ξεκίνησε από το νοσοκομείο Saint Louis, όπου νοσηλεύεται συνάδελφος τους, ο οποίος υπέστη σοβαρά εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο, όταν στις 8 Οκτωβρίου, κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ μέσα στο περιπολικό του.

Όπως μεταδίδει η δημο��ιογράφος Μαρία Δεναξά από το Παρίσι, οι αστυνομικοί τις τελευταίες ημέρες διαμαρτύρονται για τις βίαιες επιθέσεις που δέχονται εν ώρα περιπολίας αλλά και για τον υπερβολικό φόρτο εργασίας που έχουν εξαιτίας της τρομοκρατίας. Όπως εξηγούν συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι «βρίσκονται στα όρια τους».

«Εμείς αυτό που δεν αποδεχόμαστε, είναι να εκτίθεται η ζωή μας σε κίνδυνο σε δημόσιους χώρους. Βρισκόμαστε σε κίνδυνο, είναι επικίνδυνο να είσαι αστυνομικός. Η γυναίκα μου φοβάται για μένα, όταν πηγαίνω το βράδυ στη δουλειά και πιστεύω πως για όλους τους αστυνομικούς είναι το ίδιο», τόνισε ένας άλλος.

«Γνωρίζουμε ότι επιλέξαμε να κάνουμε αυτό το επάγγελμα και ότι είναι επικίν��υνο αλλά δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι αύριο θα γίνουμε τα θύματα ενός μπάρμπεκιου μέσα σε ένα όχημα», πρόσθεσε ένας τρίτος αστυνομικός.

Κάθε μήνα περισσότεροι από 1000 αστυνομικοί στη Γαλλία, τραυματίζονται εν ώρα υπηρεσίας.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top