Πένθος στην Ταϊλάνδη για τον θάνατο του βασιλιά της χώρας- Σε αργία οι δημόσιες υπηρεσίες

Ήταν στον θρόνο για 70 χρόνια

Πένθος στην Ταϊλάνδη για τον θάνατο του βασιλιά της χώρας- Σε αργία οι δημόσιες υπηρεσίες

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέι, ο μονάρχης που βασίλεψε για περισσότερα χρόνια από κάθε άλλον στον κόσμο, πέθανε την Πέμπτη στο νοσοκομείο.

Την είδηση έκαναν γνωστή τα ανάκτορα χωρίς ωστόσο να αναφέρουν την αιτία του θανάτου του. Ήταν 88 ετών και βρισκόταν στο θρόνο επί 70 χρόνια.

THAILAND-KING_b2.jpg
Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ο βασιλιάς. Πολλοί έβαλαν τα κλάματα όταν κυκλοφόρησε η είδηση του θανάτου του.

Ο γιος και διάδοχός του, ο 63χρονος πρίγκιπας διάδοχος Μάχα Βατζιραλονγκόρν, αναμένεται να γίνει ο νέος βασιλιάς της Ταϊλάνδης. Ο πρίγκιπας Βατζιραλονγκόρν θα πρέπει να κερδίσει τον σεβασμό και τη λατρεία που απολάμβανε ο πατέρας του έπειτα από επτά δεκαετίες στον θρόνο.

tailandi-vasilias.jpg
Ο πρωθυπουργός της χώρας Πραγιούτ Τσαν-Ότσα, ζήτησε σήμερα από τους πολίτες να απέχουν από κάθε εορταστική δραστηριότητα για 30 ημέρες.

αρχείο λήψης (2).jpg
Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης ανακήρυξε τη σημερινή ημέρα αργία για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες σε ένδειξη πένθους για το θάνατο του βασιλιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top