ΠΑΝΙΚΟΣ στην Άγκυρα! Δύο βομβιστές αυτοκτονίας σκόρπισαν το θάνατο

Σήμανε συναγερμός και πάλι στην Τουρκία

ΠΑΝΙΚΟΣ στην Άγκυρα! Δύο βομβιστές αυτοκτονίας σκόρπισαν το θάνατο

Αίμα και τρόμος και πάλι στην Τουρκία, μετά από το νέο τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο αυτοκίνητα εξερράγησαν σε γειτονιά της τουρκικής πρωτεύουσας με τους δύο βομβιστές που πυροδότησαν τα εκρηκτικά να είναι νεκροί.

agkyra.jpg

Στη συγκεκριμένη περιοχή βρισκόταν σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για ύποπτη κινητικότητα και για δράση τρομοκρατών από την Παρασκευή.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν τους δύο υπόπτους να παραδοθούν με αποτέλεσμα εκείνοι να ανατινάξουν τα αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν.

agkyra3.jpg
Τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι ο ένας από τους δράστες έχει ταυτοποιηθεί, ενώ η ταυτότητα του δεύτερου παραμένει άγνωστη.

agkyra2.jpg
Σύμφωνα τέλος με τον κυβερνήτη της Άγκυρας, ο οποίος μίλησε στο NTV Channel ενδέχεται να υπάρχει και τρίτος ύποπτος.

Οι αρχές εκτιμούν ότι οι δύο δράστες σχεδίαζαν μεγάλη τρομοκρατική επίθεση, καθώς στο σημείο βρέθηκαν 200 κιλά δυναμίτιδας, αλλά ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί πού ήθελαν να επιτεθούν. Όπως είπε ο κυβερνήτης της Άγκυρας προσπάθησαν να μεταμφιεστούν, κρεμώντας τουρκικές σημαίες στα αυτοκίνητα, τα οποία είχε αποκτήσει πριν από δύο μέρες.

Επεσήμανε τέλος ότι παρά το γεγονός ότι δεν είναι ακόμα γνωστό αν πρόκειται για μοναχικούς λύκους ή αν ανήκαν σε κάποια τρομοκρατική οργάνωση, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι εμπλέκεται στην επίθεση το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top