Συναγερμός στις ΗΠΑ για τον τυφώνα Μάθιου: Εκκενώνουν τα νοτιοανατολικά παράλια

Έχει αφήσει πίσω του τουλάχιστον 26 νεκρούς

​Εικόνες καταστροφής και 17 νεκρούς άφησε πίσω του τυφώνας Μάθιου, ο οποίος έπληξε την Δομινικακή Δημοκρατία, τις Μπαχάμες, την Κούβα και την Αϊτή, και πλέον κατευθύνεται στις ΗΠΑ, όπου έχει σημάνει συναγερμός.

αρχείο λήψης (24).jpg
Εν αναμονή του τυφώνα, ο οποίος είναι ο ισχυρότερος της Καραϊβικής εδώ και μια δεκαετία, οι Αρχές των ΗΠΑ εκκένωσαν τα νο��ιοανατολικά παράλια.

αρχείο λήψης (23).jpg
Ο καταστροφικός τυφώνας «Μάθιου» που κατατάσσεται στη βαθμίδα 3 της πεντάβαθμης κλίμακας των τυφώνων (από την βαθμίδα 4, που ήταν αρχικά), συνοδεύεται από ανέμους περίπου 195 χιλιομέτρων την ώρα, κατά το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC).

αρχείο λήψης (22).jpg
Η κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χέιλι έχει διατάξει την εκκένωση των παραλίων, όπου ζουν περίπου ένα εκατομμύριο άτομα.

αρχείο λήψης (21).jpg
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρικ Σκοτ ζήτησε από κατοίκους περιοχών στα παράλια να απομακρυνθούν, ακόμα και σε περιοχές όπου δεν έχει εκδοθεί διαταγή εκκένωσης, ή να χρησιμοποιήσουν τα καταφύγια της πολιτείας. Έντεκα παραλιακά διαμερίσματα της πολιτείας βρίσκονται υπό υποχρεωτική εκκένωση και τέσσερα νοσοκομεία έχουν μεταφέρει τους ασθενείς σε άλλα σημεία, είπε ο Σκοτ.

αρχείο λήψης (7).jpg
«Εάν κάνει στροφή την τελευταία στιγμή (ο τυφώνας), δεν θα έχετε τον χρόνο να προετοιμαστείτε. Θα θέσετε τη ζωή σας σε κίνδυνο», προειδοποίησε.

αρχείο λήψης (20).jpg
Η βενζίνη σε ορισμένα πρατήρια εξαντλήθηκε, αλλά αξιωματούχοι της πολιτείας διαβεβαίωσαν ότι δεν είχαν ειδοποιηθεί για καμία σημαντική έλλειψη βενζίνης στα πρατήρια.

αρχείο λήψης (4).jpg
Στο Μαϊάμι, ένας υπάλληλος σουπερμάρκετ ανέφερε ότι υπήρχε πολλή κίνηση στο κατάστημα και πολλοί έσπευσαν να προμηθευτούν με νερό και κονσέρβες κυρίως, υπό φόβο ότι θα εγκλωβίζονταν στα σπίτια τους.

αρχείο λήψης (5).jpg
Η αεροπορική εταιρεία American Airlines ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τις πτήσεις της σήμερα σε τρία αεροδρόμια της νότιας Φλόριντα και όλες τις πτήσεις από και προς την Τζάκσονβιλ αύριο το απόγευμα.
αρχείο λήψης (19).jpg
αρχείο λήψης (6).jpg
αρχείο λήψης (15).jpg
αρχείο λήψης (9).jpg
αρχείο λήψης (8).jpg
αρχείο λήψης (3).jpg
αρχείο λήψης (10).jpg
αρχείο λήψης (11).jpg
αρχείο λήψης (12).jpg


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top