Ο Σόιμπλε ονειρεύεται να φτιάξει ένα… γερμανικό Ισλάμ

Θα βασίζεται στον φιλελευθερισμό και στην ανεκτικότητα

Ο Σόιμπλε ονειρεύεται να φτιάξει ένα… γερμανικό Ισλάμ

​Αίσθηση προκάλεσε για μια ακόμα φορά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, ο οποίος απευθυνόμενος στους μουσουλμάνους της Γερμανίας, τους προέτρεψε να αναπτύξουν ένα γερμανικό Ισλάμ που θα βασίζεται στον φιλελευθερισμό και την ανεκτικότητα.

Όπως είπε «οι ροές ανθρώπων που αναζητούν καταφύγιο, πολλοί εκ των οποίων μουσουλμάνοι, αποτελούν μια πρόκληση για τη γερμανική κοινωνία».

Κάλεσε μάλιστα τους Γερμανούς να επιδεικνύουν ανεκτικότητα απέναντι στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, τονίζοντας ότι θα πρέπει να δείχνουν κατανόηση ως προς το τι είναι σημαντικό για εκείνους και πώς θέλουν να ζήσουν.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική έφθασαν στη Γερμανία τον περασμένο χρόνο αναζωπυρώνοντας τις κοινωνικές εντάσεις με αποτέλεσμα την ενίσχυση των ποσοστών του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο υποστηρίζει ότι το Ισλάμ δεν είναι συμβατό με το γερμανικό Σύνταγμα.

«Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, ο αυξανόμενος αριθμός των μουσουλμάνων στην χώρα μας σήμερα συνιστά μια πρόκληση για το πόσο ανοιχτόμυαλη είναι η ευρύτερη κοινωνία», έγραψε σε άρθρο του στην εφημερίδα Welt am Sonntag και συνέχισε:

«Η προέλευση της πλειονότητας των προσφύγων σημαίνει ότι θα πρέπει να ασχοληθούμε όλο και περισσότερο με ανθρώπους από αρκετά διαφορετικούς πολιτισμι��ούς κύκλους σε σύγκριση με το παρελθόν».

Ο 74χρονος πολιτικός– που θεωρείται από πολλούς ως ένας εκ των πιθανών υποψηφίων για την καγκελαρία εφόσον η Άγγελα Μέρκελ δεν θέσει υποψηφιότητα– αναγνώρισε ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις από μετανάστες στην Κολωνία και οι δύο επιθέσεις από μετανάστες, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, το καλοκαίρι προκάλεσαν προβληματισμό.

«Εμείς δεν πρέπει, ενώ η κατάσταση που επικρατεί είναι τεταμένη, να επιτρέψουμε να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα κατά την οποία οι άνθρωποι που έχουν ενσωματωθεί (στην κοινωνία) της Γερμανίας να νιώθουν παντελώς ξένοι» σημείωσε.

Παρά την αύξηση του αριθμού ξενοφοβικών επιθέσεων στη Γερμανία ο Σόιμπλε είπε ότι πιστεύει πως η πλειονότητα των Γερμανών θα έλεγε: «Ναι, θέλουμε εσείς να ανήκετε σε εμάς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top