«Τελεσίγραφο» Ερντογάν σε ΕΕ: «Φθάσαμε στο τέλος του παιχνιδιού»

Έριξε... μαύρο στα Στρουμφάκια και τον Μπομπ Σφουγγαράκη!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε επιτακτικά την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποφανθεί με σαφήνεια εάν τάσσεται υπέρ ή κατά της ένταξης της Τουρκίας στους κόλπους της, υπογραμμίζοντας ότι «το παιχνίδι έχει τελειώσει» κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης στην Άγκυρα.

«Φθάσαμε στο τέλος του παιχνιδιού» είπε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στην ΕΕ σε μια συνεδρίαση με αφορμή την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο προκειμένου η Τουρκία να γίνει ένα κράτος μέλος (κι) εάν η ΕΕ το επιθυμεί, εμείς είμαστε έτοιμοι».

«Εκείνοι πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν να συνεχίσουν με ή χωρίς την Τουρκία» σημείωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

«Το γεγονός ότι μας άφησαν να περιμένουμε επί θύραις εδώ και 53 χρόνια μαρτυρά τις προθέσεις τους απέναντί μας» εκτίμησε, καλώντας τα κράτη μέλη να ξεκαθαρίσουν την θέση τους.

«Η συμπεριφορά της Ευρώπης είναι ίδια με κάποιου που δεν θέλει να τηρήσει την υπόσχεσή του που έδωσε στην Τουρκία» επισήμανε επίσης ο Τούρκος ηγέτης.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε «τις διακηρύξεις της Ένωσης, ιδίως εκείνες σχετικά με την μάχη μας εναντίον της τρομοκρατίας, που συνιστά ένα θέμα επιβίωσης για την Τουρκία», καταγγέλλοντας ότι η ΕΕ «επιχειρήσει να το θεσπίσει σε κριτήριο στην διαδικασία ένταξης».

«Η Τουρκία τήρησε πάντα τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ευρώπη» έκρινε ο πρόεδρος της Τουρκίας ο οποίος επιπλέον υπενθύμισε ότι η άρση της υποχρέωσης έκδοσης βίζας από τους Τούρκους υπηκόους προκειμένου να μεταβούν στην ΕΕ θα πρέπει να γίνει τον Οκτώβριο, έναν «μήνα που θα είναι σημαντικός» για τις σχέσεις μεταξύ της χώρας του με τους Ευρωπαίους σύμφωνα με τον Ερντογάν.

Ο Ερντογάν έριξε... μαύρο στα Στρουμφάκια και τον Μπομπ Σφουγγαράκη!

Χάρη στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έχει κηρυχθεί στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, η κυβέρνηση προχώρησε στη διακοπή δορυφορικού σήματος δέκα καναλιών -κουρδικών ή θεωρούμενων «φίλα ��ροσκείμενων στους αυτονομιστές». Μεταξύ τους, ήταν και το μοναδικό παιδικό κανάλι που εκπέμπει στην κουρδική γλώσσα, το Zarok TV.

Στην κορυφή των ανατρεπτικών του μηνυμάτων βρίσκονται... τα Στρουμφάκια, ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης και ο Γκάρφιλντ.

Όπως ανέφερε στη γερμανική Deutsche Welle (η οποία έχει μπει και η ίδια σε διαμάχη με την Άγκυρα) η επικεφαλής του Zarok TV Ντιλέκ Ντεμιρέλ, το σήμα του καναλιού διακόπηκε απότομα και χωρίς προειδοποίηση ή εξήγηση από την τουρκική κυβέρνηση.

Η Ντεμιρέλ είπε στην DW ότι ��έσω δικηγόρων τής διαμηνύθηκε ότι το κανάλι έκλεισε, όπως και τα υπόλοιπα, ως «αποσχιστικό και ανατρεπτικό μέσο μαζικής ενημέρωσης». Η αναφορά έγινε ανεπίσημα, και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη διαταγή που να μπορεί να οδηγήσει σε νομ��κή απάντηση, ανέφερε η Ντεμιρέλ.

«Θέλουμε να πιστεύουμε πως όποιο λάθος έγινε μπορεί να διορθωθεί και να αρχίσουμε ξανά να εκπέμπουμε» είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top