Είπε, ξείπε η Γερμανία για τον Ερντογάν και τα ελληνικά νησιά

Ανασκεύασαν τις δηλώσεις για την τοποθέτηση σχετικά με την συνθήκη της Λωζάνης

​Θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός Ελλάδος έχει προκαλέσει η δήλωση του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την οποία αμφισβήτησε τη Συνθήκη της

προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Στο Μέγαρο Μαξίμου λένε ότι ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόταν σε ακροατήριο με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η ομιλία του ήταν για εσωτερική κατανάλωση, ενώ το θέμα έφερε και στην Κομισιόν με ερώτησή του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Οι προκλήσεις της γειτονικής χώρας συνεχίστηκαν και σήμερα με δύο ΝΟΤΑΜ, σε απάντηση δύο ελληνικών αναγγελιών για ασκήσεις στο Αιγαίο, 2 με 7 Οκτωβρίου από την Πολεμική Αεροπορία. Στην πρώτη οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη συμφωνία για την αποστρατιωτικοποίηση της Χίου και της Ρόδου, νησιά που αναφέρουν με τουρκικά ονόματα. Στη δεύτερη ΝΟΤΑΜ οι τουρκικές αρχές πάλι με τους ίδιους ισχυρισμούς ζητούν να μην κάνουμε ασκήσεις στη Σαμοθράκη, τα Ψαρά, τη Χίο, την Ικαρία, την Κάρπαθο και την Αστυπάλαια...

Το ερώτημα είναι "αν ο Ταγίπ Ερντογάν τα κάνει αυτά μόνο για εσωτερική κατανάλωση ή στόχος του είναι να προκαλέσει στη συνέχεια πρόβλημα τόσο στο κυπριακό όσο και στο προσφυγικό". Έλληνες και Τούρκοι διεθνολόγοι πάντως τον επικρίνουν.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών αρχικά και κράτησε ίσες αποστάσεις, μιλώντας για διαφορές που πρέπει να επιλυθούν μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Μετά την έντονη αντίδραση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, το Βερολίνο ανασκεύασε στο ΑΠΕ, τονίζοντας ότι η συνθήκη της Λωζάνης εξακολουθεί να ισχύει.

BINTEO STAR

Δείτε επίσης:

Η Γερμανία «ΣΦΥΡΑ» ΑΔΙΑΦΟΡΑ στις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν για τα ελληνικά νησιά

Ο Τσίπρας σηκώνει το γάντι και απαντά στον Ερντογάν: Επικίνδυνη η αμφισβήτηση της Λωζάννης

Ο Ερντογάν ΠΡΟΚΑΛΕΙ και ΠΑΛΙ- Με την συνθήκη της Λωζάνης δώσαμε (ελληνικά) νησιά στους Έλληνες

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top