Βόλτα στον κόσμο με το Star: Από την Κίνα και την Ινδονησία στην...Μεγάλη Βρετανία

Πετράδια, έκρηξη ηφαιστείου, και τσουνάμι σε ένα ΒΙΝΤΕΟ

​Μεγάλη έκρηξη ηφαιστείου στα κεντρικά της Ινδονησίας απείλησε εκατοντάδες ανθρώπους. Ο τρόμος χτύπησε την ώρα που 1023 τουρίστες έκαναν βόλτα στο τουριστικό όρος Ριντζάνι, στο νησί Λομπόκ. Το ηφαίστειο Μπαρουτζάρι -ένα από τα 129 ενεργά ηφαίστεια της Ινδονησίας- εξερράγη. Η στάχτη εκτοξεύτηκε σε ύψος 2 χιλιομέτρων. Οι αρχές απομάκρυναν τους πάντες άρον-άρον. Ψάχνουν ακόμη 50 πεζοπόρους, αλλά πιστεύου�� πως είναι ασφαλείς.

Πήγαν να δουν τον ποταμό και ήρθαν αντιμέτωποι με τσουνάμι

Πήγαν να θαυμάσουν την παλίρροια στον ποταμό Κιαν-Τανγκ, στην Κίνα, και είδαν έντρομοι να έρχεται καταπάνω τους τσουνάμι. Τα νερά όρμησαν με φόρα προς την όχθη, καβάλησαν το φράγμα και παρέσυραν δεκάδες ανθρώπους. Εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους, στο σημείο αυτό δημιουργούνται κύματα που φτάνουν τα 3,5 μέτρα!

Από την Βραζιλία στο Λονδίνο το μεγαλύτερο τοπάζι του κόσμου

Αστράφτει σαν μπλε άστρο και θεωρείται το μεγαλύτερο μπλε τοπάζι στον κόσμο. Αψεγάδιαστο, με διαστάσεις 15 επί 10,5 εκατοστά και βάρος περίπου δυο κιλά, βρέθηκε στη Βραζιλία από τον βρετανό εξερευνητή Μαξ Όστρο. Επί 3 δεκαετίες έμεινε σε χρηματοκιβώτιο. Η οικογένεια Όστρο δεν το πουλά. Θεωρεί όμως ότι ένα τόσο θαυμάσιο πετράδι πρέπει να εκτίθεται. Έτσι το παραχώρησαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.

Σύγχρονοι Ίκαροι στην Κίνα

Ριψοκίνδυνοι άνθρωποι-πουλιά απογειώθηκαν από απότομους γκρεμούς, στην επαρχία Γιουνάν της Κίνας. Οι σύγχρονοι Ίκαροι φόρεσαν τα "φτερά" τους και έκαναν βουτιές που κόβουν την ανάσα.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top