Οργή στις ΗΠΑ: Αστυνομικοί εκτέλεσαν Αφροαμερικανό με νοητική υστέρηση

Τον πυροβόλησαν πέντε φορές νομίζοντας πως έχει όπλο στα χέρια του (ΦΩΤΟ και VIDEO)

​Δεν πρόλαβαν καλά καλά να περάσουν μερικές ημέρες από την δολοφονία ενός αφροαμερικανού από το όπλο λευκής αστυνομικού, και ένα νέο περιστατικό αστυνομικής βίας έρχεται να συνταράξει και πάλι τις ΗΠΑ.

Αυτή τη φορά, αστυνομικοί στο κέντρο της πόλης El Cajon κοντά στο Σαν Ντιέγκο, πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα ο οποίος φέρεται να είχε νοητική υστέρηση.

Police-secure-the-scene-after-a-man-was-shot-dead-by-police (1).jpg
Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο άνδρας δέχτηκε τουλάχιστον πέντε πυροβολισμούς ενώ λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματα του.

Από την μεριά της η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο άνδρας αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των αστυνομικών και να βάλει τα χέρια του στις πίσω τσέπες του και πως έβγαλε κάτι από τη μπροστινή του τσέπη, ένωσε τις παλάμες του και έτεινε τα χέρια του προς τους αστυνομικούς σαν να κρατούσε όπλο.

Police-secure-the-scene-after-a-man-was-shot-dead-by-police.jpg
Ωστόσο όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, ο αφροαμερικανός δεν κρατούσε κανένα όπλο, καθώς δεν βρέθηκε τίποτα στο σημείο.

Σε video που δημοσιεύει η Mirror και έχει καταγράψει το κινητό του αυτόπτης μάρτυρας, ακούγεται η αδερφή του θύματος να φωνάζει πως σκότωσαν τον αδερφό της!

(Η αδερφή του θύματος)

σιστερ.jpg

Τραγική ειρωνία; Ήταν η ίδια που κάλεσε τρεις φορές στη γραμμή έκτακτης ανάγκης προκειμένου να στείλουν κάποιον για να τη βοηθήσει να μεταφέρει τον αδερφό της στο νοσοκομείο:

«Νόμιζα πως θα έστελναν κάποιον ειδικό» είπε.

σιστερ2.jpg
Όπως εξήγησε, ο αδερφός της έτρεχε γύρω γύρω και πέρασε το δρόμο χωρίς να κοιτάξει, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να τον χτυπήσει αυτοκίνητο. Τότε σκέφτηκε να καλέσει στο 911 για να βρει βοήθεια ώστε να τον πάει στο νοσοκομείο.

la-1475041347-snap-photo.jpg
«Όταν έφτασε ο αστυνομικός τους είπα τι είχε συμβεί και τελικά τον έπιασαν. Προσπάθησα να πω στον αδερφό μου να σηκώσει τα χέρια του ψηλά και να μη βάλει το χέρι του στην τσέπη του. Είπα στην αστυνομία να μην τον πυροβολήσει γιατί είναι άρρωστος. Δεν κάλεσα την αστυνομία για να σκοτώσει τον αδερφό μου» είπε η γυναίκα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΝΕΑ ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top