Ταβερνιάρισσα ήθελε να γίνει η Μέρκελ και κατέληξε… καγκελάριος της Γερμανίας

Η εξομολόγησή της σε γερμανικό περιοδικό

​Άλλα όνειρα είχε η Άνγκελα Μέρκελ για τον εαυτό της όταν ήταν φοιτήτρια που καμία σχέση δεν είχαν με την διακυβέρνηση της Γερμανίας.

Όπως εξομολογήθηκε η ίδια στο περιοδικό Wirtschafts Woche όταν ήταν μικρούλα ούτε που της είχε περάσει από το μυαλό να λύνει και να δένει στην Ευρώπη.

«Οργανώναμε ως φοιτητές ντισκοτέκ στο σύλλογο των φοιτητών. Δούλευα εκεί και σκέφτηκα ότι θα μπορούσα κι εγώ να ανοίξω ένα ωραίο εστιατόριο», είπε.

Όσο για το λόγο που δεν το έκανε τελικά; Όπως είπε η ίδια την κάλεσε το πατριωτικό της καθήκον.

«Μετά τη γερμανική ενοποίηση είχα να κάνω πολλά γιατί έγινα αμέσως υπουργός. Με συναρπάζει σε επιχειρηματίες και επιχειρήσεις το γεγονός ότι ακόμα κι όταν έχουν επιτυχία δεν μένουν στάσιμοι, αλλά συνεχίζουν, έχουν ξανά και ξανά μια νέα ιδέα, θέλουν να αναπτυχθούν», είπε, ελπ��ζοντας ότι δείχνοντας το πιο ανθρώπινο πρόσωπό της θα καταφέρει να αναστρέψει το αρνητικό για εκείνη κλίμα που έχει αποτυπωθεί στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στη Γερμανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top