Στέλνουν στην φυλακή για ένα χρόνο τον γιο γνωστού πολιτικού – Το τροχαίο, ο νεκρός και η δίκη

Πρώτο θέμα συζήτησης στην Κύπρο!

Στέλνουν στην φυλακή για ένα χρόνο τον γιο γνωστού πολιτικού – Το τροχαίο, ο νεκρός και η δίκη

​Ποινή φυλάκισης ενός έτους στον Κυριάκο Συλλούρη, γιο του προέδρου της κυπριακής Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, επέβαλε το επαρχιακό δικαστήριο της Λευκωσίας, για «αλόγιστη, απερίσκεπτη και επικίνδυνη οδήγηση, που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος το 2013, με θύμα τον Σεμπάστιαν Πέτρο Καραπατέα».

Επίσης, το δικαστήριο επέβαλε στον Κυριάκο Συλλούρη στέρηση άδειας οδήγησης για 18 μήνες και 10 βαθμούς ποινής.

gios.jpg

«Δεν έχω αμφιβολία ότι αυτό το δυστύχημα και η απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής έχει στιγματίσει τον κατηγορούμενο και είναι κάτι που θα τον συνοδεύει σε όλη του τη ζωή. Σε αντίθεση με το θύμα, ο κατηγορούμενος θα έχει την ευκαιρία μετά την έκτιση της ποινής του να συνεχίσει τη ζωή του, να βρει τα πόδια του και να προοδεύσει», ανέφερε ο δικαστής Παύλος Κυριακίδης.

Ο δικαστής διαφώνησε με την εισήγηση του συνηγόρου του κατηγορουμένου, πως το τροχαίο δυστύχημα προκλήθηκε από στιγμιαία αβλεψία του κατηγορουμένου. Ωστόσο το δικαστήριο έλαβε υπ' όψιν του το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορουμένου, και τις προσωπικές του περιστάσεις. (Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει εικόνα βαριάς κατάθλιψης και έντονου άγχους, που σχετίζεται με το αποτέλεσμα του ατυχήματος, είναι νέος κ.α). Παράλληλα, έλαβε υπ' όψιν του τη συμπεριφορά του κατηγορουμένου αμέσως μετά το δυστύχημα, ότι δηλαδή προσπάθησε να παράσχει βοήθεια στο θύμα, κάλεσε σε βοήθεια και συνεργάστηκε με την αστυνομία και ήταν νηφάλιος! Έλαβε επίσης υπ' όψιν του τις προβλεπόμενες από το σχετικό άρθρο (210) του Ποινικού Κώδικα ποινές, οι οποίες είν��ι: φυλάκιση μέχρι τέσσερα χρόνια ή χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τα 4.271 ευρώ ή και τα δύο.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του, ο πατέρας του θύματος του τροχαίου Κυριάκος Καραπατέας απευθύνει έκκληση προς τους δικαστές να αποδίδουν ποινή φυλάκισης στους ενόχους, έπειτα από πολλή σκέψη και μελέτη των γεγονότων. «Πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να σέβονται και να τηρούν τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ οι ίδιοι οι νόμοι πρέπει να είναι αυστηροί προς αποφυγή επανάληψης της παραβίασης. Μπορεί έτσι να σωθούν ζωές. Ο χρόνος φυλάκισης σύντομα τελειώνει. Ο θάνατος και η θλίψη, όμως, που δημιούργησε θα είναι για πάντα», τόνισε ο κ.Καραπατέας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top