ΧΑΟΣ στις ΗΠΑ! Σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ το Σάρλοτ μετά το θάνατο Αφροαμερικανού

Δεύτερη νύχτα επεισοδίων κατά της αστυνομικής βίας

​Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, μετά από το θάνατο ενός ακόμα Αφροαμερικανού από αστυνομικό, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης της πολιτείας να θέσει την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

charlotte1.jpg

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν εικόνες χάους στους δρόμους της Σάρλοτ, κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων το βράδυ της Τετάρτης σε κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν για δεύτερη μέρα οι κάτοικοι.

charlotte2.jpg

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε σοβαρά από πυροβολισμό και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πάντως πως ο διαδηλωτής τραυματίστηκε από πυρά άλλου διαδηλωτή και όχι από αστυνομικούς.

charlotte3.jpg

Στους δρόμους της πόλης έχει βγει πλέον και ο στρατός, εκτός από την αστυνομία, ενώ οι αστυνομικοί δε δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και πλαστικές σφαίρες για να απωθήσουν τους εξαγριωμένους διαδηλωτές, οι οποίοι άναψαν φωτιές και έκλεισαν δρόμους.

charlotte4.jpg

Μερικοί από αυτούς μάλιστα επιχείρησαν να εισ��άλουν μέσα σε καταστήματα, προκαλώντας ζημιές σε βιτρίνες, αναγκάζοντας την αστυνομία να χρησιμοποιήσει χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.

charlotte5.jpg

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες που μεταδίδονται είναι συγκεχυμένες, ειδικά όσον αφορά στον αριθμό των τραυματιών, με αρκετά ΜΜΕ να αναφέρουν ότι ξεπερνούν τους 85.

charlotte6.jpg
Από την οργή τέλος των διαδηλωτών δεν γλίτωσαν ούτε οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τα επεισόδια, αρκετοί από τους οποίους δέχθηκαν επίθεση γιατί κατέγραφαν τα γεγονότα.

charlotte7.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top