«Πάγωσε» η Νέα Υόρκη πριν τη Συνέλευση του ΟΗΕ - Οι πρώτες εικόνες από την ισχυρή έκρηξη!

Τραυματίσθηκαν 29 άνθρωποι, ο ένας σοβαρά

​Σοκ έχει προκαλέσει η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε μία από τις πολυσύχναστε γειτονιές της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 29 άνθρωποι, καθώς σημειώθηκε λίγες ώρες πριν αρχίσει η συνέλευση του ΟΗΕ, στην οποία θα παραβρεθούν οι ηγέτες όλου του κόσμου!

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η έκρηξη έγινε στο Τσέλσι του Μανχάταν, περίπου στις 9 το βράδυ του Σαββάτου (4 τα ξημερώματα Κυριακής ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που πολύς κόσμος βρισκόταν σε εστιατόρια και μπαρ της περιοχής.

Aστυνομικοί οι οποίοι ερευνούν την περιοχή γύρω από το σημείο της έκρηξης ανακάλυψαν εκρηκτικό μηχανισμό με χύτρα ταχύτητας συνδεδεμένη μέσω καλωδίων με συσκευή κινητού τηλεφώνου, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έκρηξη σε κάδο απορριμμάτων, η οποία ήταν τόσο ισχυρή που έσπασαν τζάμια σε παρακείμενο κτίριο. Μάλιστα, το Αντιτρομοκρατικό Τμήμα της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, που ερευνά την υπόθεση «ανέβασε» στο Twitter φωτογραφία από τον κατεστραμμένο κάδο.

«Είναι πολύ νωρίς να πούμε τι προκάλεσε το συμβάν. Πιστεύουμε ότι ήταν σκόπιμη ενέργεια. Διεξάγεται πλήρης έρευνα», ανέφερε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν «αξιόπιστη και συγκεκριμένη απειλή» για την πόλη και «διασύνδεση με την τρομοκρατία».

Ο φόβος των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης είναι έκδηλος, ενώ αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για πολύ ισχυρή έκρηξη.

«Ταρακουνήθηκε το έδαφος», είπε στο CNN άνθρ��πος ο οποίος δειπνούσε όταν έγινε η έκρηξη και συνέχισε: «όλοι έτρεξαν έξω από το εστιατόριο, στον δρόμο. Ολη η πόλη ήταν στον δρόμο. Φοβάμαι. Περνάω από αυτόν τον δρόμο κάθε ημέρα. Είναι η γειτονικά μου. Είναι το κέντρο της πόλης».

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε, στο BBC, πως «είδαμε ξαφνικά μία λάμψη, ακούσαμε ουρλιαχτά και είδαμε πολύ καπνό. Δεν μπορούσα να δω ακριβώς τι συνέβη από το σημείο που στεκόμουν, αλλά είδα δύο διαλυμένα αυτοκίνητα».

Δείτε στο βίντεο τα πρώτα πλάνα από το σημείο της έκρηξης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top