Ο διευθυντής του FBI προειδοποιεί:Καλύψτε όλοι τις κάμερες και τα μικρόφωνα στους υπολογιστές

Αποτελούν τους πιο πολύτιμους στόχους ενός χάκερ-Πώς δεν θα πέσετε θύμα κατασκοπείας

Ο διευθυντής του FBI προειδοποιεί:Καλύψτε όλοι τις κάμερες και τα μικρόφωνα στους υπολογιστές

​Πριν λίγο καιρό, πολλοί είχαν αναρωτηθεί για ποιο λόγο ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ έχει καλυμμένη την κάμερα στον προσωπικό του υπολογιστή, καθώς μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε και φαινόταν να έχει κολλήσει πάνω της μια αυτοκόλλητη ταινία, είχε γίνει viral.

Clp6zsrWEAE_RVE.jpg
Την απάντηση δίχως περιστροφές, έδωσε ο διευθυντής του FBI, ο οποίος προειδοποίησε δημόσια όλους τους πολίτες πως πρέπει να καλύψουν αμέσως τις κάμερες και τα μικρόφωνα σε σταθερούς υπολογιστές, λαπτοπ και κινητά τηλέφωνα.

4b2952bc9d5eb768c707f67a5f719d45_L.jpg
Ο λόγος; Όπως εξήγησε ο Τζέιμις Κόρνεϊ, αυτό το προληπτικό μέτρο είναι «απόλυτα λογικό», σημειώνοντας πως οι κάμερες αν και χρησιμότατο εργαλείο στα λάαπτοπ, είναι επίσης και «ένας από τους πιο πολύτιμους στόχους για έναν χάκερ. Μόλις καταφέρουν να έχουν πρόσβαση, μπορούν εύκολα να παρακολουθήσουν και να καταγράψουν όλα όσα συμβαίνουν στο οπτικό πεδίο της κάμερας, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που θα αποσπάσουν για να εκβιάσουν τα θύματά τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλα συστήματα ασφαλείας ή και πολύ χειρότερα πράγματα» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Κόρνεϊ.

kamerayp1_253780469.jpg
Μην απορείτε λοιπόν που και το «αφεντικό» του Facebook προνοεί, καθώς κάτι ξέρει παραπάνω και καλύπτει τις κάμερες και τα μικρόφωνά του, ώστε να αποφύγει να πέσει θύμα παρακολούθησης.

ypologistis.jpg

Εκτός από τον Ζούκερμπεργκ πάντως, ΚΑΙ το FBI Καλύπτει τις κάμερες σε όλα τα κυβερνητικά γραφεία.

«Οι πολίτες θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο.Υπάρχουν αρκετά λογικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε για την ηλεκτρονική μας ασφάλεια και αυτό είναι ένα από αυτά. Αν μπείτε σε οποιοδήποτε γραφείο μας θα παρατηρήσετε πως έχουμε μικροσκοπικά, πτυσσόμενα σκέπ��στρα στο πάνω μέρος των οθονών. Το κάνουμε παντού, στα λάπτοπ, στους σταθερούς υπολογιστές, στα κινητά μας, τηλέφωνα, παντού» κατέληξε ο Τζέιμς Κόρνεϊ.
Ckc3GBDVEAAQbG3.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top