ΑΙΜΑ κάτω από τον Πύργο του Άιφελ - Άγριες συγκρούσεις, ξύλο και συλλήψεις -ΒΙΝΤΕΟ

Σφοδρές αντιδράσεις για τα εργασιακά

​«Σκοτείνιασε» ξανά η πόλη του φωτός. Η Γαλλική πρωτεύουσα, το Παρίσι μετατράπηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε πεδίο μάχης, με πέτρες, μολότοφ και… αίμα!

parisi.jpg

Διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τον εργασιακό νόμο της κυβέρνησης συγκρούστηκαν με αστυνομικούς και οι εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί διαδηλωτές και κάποιοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ τουλάχιστον έξι άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Δημοσιογράφος του Associated Press, είδε το πρόσωπο ενός διαδηλωτή να είναι βουτηγμένο στο αίμα.

parisis.jpg

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έγιναν πέντε συλλήψεις, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Καταγράφηκαν αρκετές υλικές ζημιές σε καταστήματα και τράπεζες.

parisiss.jpg

Οι εργαζόμενοι στην Γαλλία, παρά τις πιέσεις των Βρυξελλών, αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση και πραγματοποιούν κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα. Ο νέος εργασιακός νόμος στη Γαλλία περιλαμβάνει τη διεύρυνση των ευέλικτων μορφών εργασίας και θεωρείται ότι ευνοεί τους εργοδότες σε βάρος των υπαλλήλων τους. Η κυβέρνηση Ολάντ πιστεύει ότι με αυτόν τον νόμο θα τονώσει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

Σύμφωνα με ξένα μέσα, χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, ενώ συγκρούσεις υπήρξαν τόσο στη Νάντη, όσο και στη Ρεν.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ: Daily Mail

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top