ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ τα σενάρια για την ασθένεια της Χίλαρι- Μπαίνει στο παιχνίδι η κόρη της;

Τα σενάρια για δηλητηρίαση και οι πιθανοί υποψήφιοι

​Ο κακός χαμός επικρατεί στις ΗΠΑ τις τελευταίες ώρες, με τον Τύπο να παίρνει φωτιά σχετικά με την υγεία της Χίλαρι Κλίντον!

Βλέπετε, η ασθένεια της κατάφερε να κάνει άνω κάτω το προεκλογικό σκηνικό των ΗΠΑ, καθώς δεν είναι λ��γοι αυτοί που εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις αναφορικά με την επίσημη διάγνωση των γιατρών ότι πάσχει από πνευμονία!

Γιατροί βγαίνουν και μιλούν για σενάρια δηλητηρίασης, πολίτες φοβούνται ότι μετά από αυτό ο Τραμπ θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ και το Δημοκρατικό κόμμα να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα εξετάζοντας πιθανούς υποψηφίους που θα μπορούσαν να την διαδεχτούν.

Ακόμη και το όνομα της μονάκριβης κόρης της Χίλαρι και του Μπιλ, Τσέλσι, φαίνεται πως έπεσε στο τραπέζι... Ειδικότερα, το οικονομικό blog Zero Hedge παραθέτει μία ανάλυση για τους υποψήφιους «μνηστήρες» για την θέση της Χίλαρι.

«Ο γιατρός της Χίλαρι Κλίντον υποστηρίζει ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών διαγνώστηκε με πνευμονία την Παρασκευή και όλη την προηγούμενη εβδομάδα έκανε την εκστρατεία της αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα στο αναπνευστικό της, κάτι που οδήγησε στο ιατρικό επεισόδιο στην εκδήλωση μνήμης για την 11η Σεπτεμβρίου το πρωί της Κυριακής. Αλλά τι θα συμβεί αν το πρόβλημα της υγείας της εξελιχθεί σοβαρότερα;

Βεβαίως οι Δημοκρατικοί έχουν πάντα τη δυνατότητα να συνεχίσουν την κούρσα τους με τη Χίλαρι μπροστά, αλλά σε μια εκστρατεία που θα θυμίζει το "Weekend at Bernie's" (ταινία στην οποία δύο νεαροί περιφέρουν έναν νεκρό προσποιούμενοι πως είναι ζωντανός, μέχρις ότου να ολοκληρώσουν τις δουλειές τους). Τι θα συμβεί όμως αν τα πράγματα γίνουν ακόμη χειρότερα;

Οι Δημοκρατικοί είναι πιθανό να θελήσουν να διατηρήσουν την υποστήριξη των μεγάλων χορηγών που έχουν ήδη δηλώσει... πίστη στην Κλίντον και στον Τιμ Κέιν (το υπ' αριθμόν 2 μετά τη Χίλαρι) και να δώσουν απευθείας το «κλειδί» στον δεύτερο, ο οποίος σε αυτή την περίπτωση θα συνεχίσει την κούρσα από εκεί που την άφησε η Κλίντον.

Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας απρόβλεπτος συνυποψήφιος και γι' αυτό οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά αν ο Κέιν θα μπορούσε να διατηρήσει το ισχνό προβάδισμα της Χίλαρι έναντι του αντιπάλου του για την Προεδρία.

Οι Δημοκρατικοί μπορούν ακόμη να επιλέξουν τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος όμως είπε ότι δεν θα ήθελε να κάνει εκστρατεία, αλλά δεν έχει πει ποτέ ανοιχτά και ευθέως ότι δεν θέλει να γίνει πρόεδρος.

Ο Μπάιντεν δεν είναι ούτε Κλίντον ούτε Τραμπ και εύκολα θα μπορούσε να γίνει φαβορί για τη θέση του προέδρου. Άλλωστε, θα έχει την υποστήριξη του προέδρου Ομπάμα, ο οποίος θα μπορούσε να ενώσει το κόμμα με μια έκκληση για υποστήριξη του σημερινού αντιπροέδρου του.

Άλλοι πιθανοί διεκδικητές είναι ο Μπέρνι Σάντερς και η Ελίζαμπεθ Γουόρεν (και οι δύο προοδευτικοί με μεγάλη υποστήριξη εντός του Δημοκρατικού Κόμματος), ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, της Βιρτζίνια Τζιμ Γουέμπ και ο -επίσης από τη Βιρτζίνια- Μάρτιν Ο'Μάλεϊ. Στις ΗΠΑ, όμως, υπάρχει μια πολιτική παράδοση για αναβάθμιση των συζύγων των πολιτικών μετά από έναν απρόσμενο θάνατο.

Ο Μπιλ Κλίντον, ωστόσο, δεν μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος. Έτσι, αν κάποιος από την οικογένεια κληθεί να πάρει το χρίσμα, αυτή θα είναι η Τσέλσι Κλίντον. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι στις περισσότερες πολιτείες έχει παρέλθει η ημερομηνία για την κατάθεση υποψηφιότητας από ανεξάρτητους υποψήφιους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top