Όταν η ΖΩΗ επιβάλλεται στον ΠΟΛΕΜΟ! Δεν φαντάζεστε πού γεννήθηκε το μωρό της φωτογραφίας

Γιατί ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες υπάρχει ελπίδα

​Ένα μικρό θαύμα έζησαν οι Γιατροί χωρίς Σύνορα μεσοπέλαγα, όταν έφεραν στη ζωή ένα μωρό προσφυγόπουλο μέσα σε μια σωστική λέμβο, μετά από τη διάσωση της μητέρας του που βρέθηκε στη θάλασσα να παλεύει για τη ζωή της όταν η βάρκα πάνω στην οποία βρισκόταν βυθίστηκε.

MSF175064_Medium.jpg

Πρόκειται για ένα υγιέστατο αγοράκι από τη Νιγηρία που γεννήθηκε το πρωί της Δευτέρας πάνω στο σωστικό σκάφος «MV Aquarius» σε διεθνή ύδατα στη Μεσόγειο.

MSF175065_Medium.jpg

Οι γονείς του Ότις και Φέιθ, όπως επίσης και τα μεγαλύτερα αδέλφια του Βίκτορι, 7 ετών και Ρόρλρες, 5, ήταν ανάμεσα στους 253 ανθρώπους που διασώθηκαν από τη βύθιση του σαπιοκάραβου που τους μετέφερε στη Γη της Επαγγελίας.

MSF175066_Medium.jpg

«Αισθανόμουν μεγάλο άγχος μέσα στη βάρκα, φοβούμενη ότι θα γεννήσω εκεί πέρα. Αισθανόμουν το μωρό μου να κινείται πάνω κάτω. Είχα συσπάσεις για τρεις μέρες», είπε η μητέρα, ενώ συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της μαίας που τη βοήθησε να φέρει στον κόσμο τον γιο της.

MSF175092_Medium.jpg

«Ήταν ένας φυσιολογικός τοκετός σε επικίνδυνα αφύσικες συνθήκες. Τρέμω στην ιδέα του τι μπορεί να είχε συμβεί αν το παιδί ερχόταν στον κόσμο 24 ώρες νωρίτερα. Σ’ αυτή τη σάπια βάρκα, με χυμένα καύσιμα, όπου βρισκόταν στριμωγμένη η μητέρα του στο μέσον της θάλασσας», είπε.

MSF175124_Medium.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top