Μήνυση στο «Charlie Hebdo» από τον Δήμο Αματρίτσε για το προσβλητικό σκίτσο με τα λαζάνια

«Δεν μπορούν όλα να θεωρούνται σάτιρα»

Μήνυση στο «Charlie Hebdo» από τον Δήμο Αματρίτσε για το προσβλητικό σκίτσο με τα λαζάνια

​Να καταθέσει μήνυση για δυσφήμηση στην εισαγγελία της πόλης Ριέτι, κατά της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας «Charlie Hebdo»,αποφάσισε ο δήμος της σεισμόπληκτης περιοχής Αματρίτσε.

Αφορμή το σκίτσο της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας λίγο μετά τον φονικό σεισμό στις 24 Αυγούστου (που στοίχισε την ζωή σε περισσότερους από 200 ανθρώπους), στο οποίο οι σεισμόπληκτοι και τα ερείπια με τους τραυματίες και τους νεκρούς παρομοιάζονταν με παραδοσιακά εδέσματα της ιταλικής κουζίνας. Σε δεύτερο σκίτσο, η αιτία του σεισμού εντοπιζόταν στην δράση της μαφίας.

charlie-hebdo-italia_0.jpg

«Η απόφασή μας να μηνύσουμε το "Charlie Hebdo" είναι απόλυτα ορθή. Προσπαθούμε τώρα να εξακριβώσουμε αν μπορούμε να καταθέσουμε ανάλογη μήνυση και στην Γαλλία» δήλωσε ο δήμαρχος του Αματρίτσε, Σέρτζιο Πιρότσι.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο συνήγορος του Δήμου Αματρίτσε, Μάριο Τσικέτι, που εξήγησε πως:

«Πρόκειται για ασύλληπτη προσβολή των θυμάτων μιας φυσικής καταστροφής.Η ελεύθερη έκφραση και κριτική είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα, τόσο στην Ιταλία όσο και στην Γαλλία, αλλά δεν μπορούν όλα να θεωρούνται σάτιρα. Σε αυτή την περίπτωση προσβάλλεται η μνήμη των θυμάτων του σεισμού».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top