ΤΡΟΜΟΣ στον ΑΕΡΑ: Επιβάτης σε κατάσταση αμόκ φώναζε «Allahu Akbar»

Τους έλεγε ότι θα πεθάνουν όλοι

​Ένα ηχητικό ντοκουμέντο από πτήση αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους αποκαλύπτει τον τρόμο που έζησαν επιβάτες της όταν πρόσφυγας κατελήφθη από αμόκ και άρχισε να φωνάζει «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Στο βίντεο καταγράφεται ο τρόμος που έζησαν επί δυο ώρες οι επιβάτες της πτήσης που είχε απογειωθεί από το Γκάτγουικ του Λονδίνου με προορισμό τη Βενετία. Ένας πρόσφυγας που μεταφερόταν με χειροπέδες στη Βενετία άρχισε να φωνάζει και να τους απειλεί. Το ηχητικό ντοκουμέντο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την Daily Mail.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους συνέχισε ψύχραιμος να μιλά προς τους επιβάτες.

Μικρά παιδιά έβαλαν τα κλάματα κι επιβάτες τρομοκρατήθηκαν. Ο απελαθής φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» 29 φορές, «έρχεται ο θάνατος» 17 φορές και «θα πεθάνουμε», εννέα φορές.

Οι επιβάτες ησύχασαν όταν είδαν τον πρόσφυγα να φορά χειροπέδες και να φρουρείται από άντρες του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας όμως υποστηρικτής των Τζιχαντιστών μαχαίρωσε στη μέση του δρόμου έναν άντρα 59 ετών.

Αν και βαριά τραυματισμένος ο 59χρονος προσπάθησε να ειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες ενός κουρείου. Περαστικοί σταμάτησαν για να βοηθήσουν τον τραυματία, άλλοι θέλησαν να ηρεμήσουν τον δράστη που είναι 22 ετών.

Εκείνος όμως προσπάθησε στη συνέχεια να μαχαιρώσει κι έναν αστυνομικό αλλά δεν τα κατάφερε. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσκομείο όπου βρίσκεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση.

Στον δράστη απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διάπραξη τρομοκρατικής ενέργειας και απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top