ΗΠΑ, Γαλλία και Κίνα «κουνούν το δάχτυλο» στον Κιμ Γιονγκ Ουν! «Σταμάτα! Θα έχεις επιπτώσεις»

Καταδικάζουν τη νέα πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας

ΗΠΑ, Γαλλία και Κίνα «κουνούν το δάχτυλο» στον Κιμ Γιονγκ Ουν! «Σταμάτα! Θα έχεις επιπτώσεις»
​Ο Αμερικανός Πρόεδρος προειδοποίησε ότι οι προκλητικές ενέργειες της Βόρειας Κορέας θα έχουν «σοβαρές συνέπειες», αμέσως μετά την καταγραφή της σεισμικής δόνησης, κοντά στο πεδίο πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας.
Παράλληλα, ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε έμφαση στη σταθερή δέσμευση των ΗΠΑ για την ασφάλεια των συμμάχων τους στην Ασία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Καταδικάζει η Γαλλία
Η Γαλλία καταδικάζει την πυρηνική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε σήμερα από τη Βόρεια Κορέα, μετά τον εντοπισμό από σεισμογράφους μίας έκρηξης, κοντά στο μυστικό πεδίο πυρηνικών δοκιμών της χώρας. «Η Γαλλία καταδικάζει σθεναρά τη νέα πυρηνική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ από τη Βόρεια Κορέα, ενώ καλεί το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ, να αντιδράσει μετά την παραβίαση των αποφάσεών του» τόνισε σε ανακοίνωσή της, η γαλλική προεδρία.
Η Κίνα στηρίζει την επίτευξη διπλωματικής λύσης
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε σήμερα ότι το Πεκίνο είναι κατηγορηματικά αντίθετο στην πραγματοποίηση της τελευταίας πυρηνικής δοκιμής από τη Βόρεια Κορέα, ενώ συνιστά στην Πιονγιάνγκ, να σταματήσει κάθε ενέργεια, η οποία επιδεινώνει την κατάσταση. Η Κίνα θα επιμείνει στη θέση της, για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου, ενώ για το λόγο αυτό, στηρίζει τη διαδικασία των εξαμερών συνομιλιών για την επίλυση του προβλήματος, ανέφερε η σύντομη ανακοίνωση της κινεζικής διπλωματίας.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top