Ένας χρόνος από το θάνατο του μικρού Αϊλάν- Τι απέγινε ο πατέρας του

Το άψυχο σώμα του αγοριού στα παράλια της Τουρκίας έγινε σύμβολο της προσφυγικής κρίσης

Ένας χρόνος από το θάνατο του μικρού Αϊλάν- Τι απέγινε ο πατέρας του

Ο μικρός Αϊλάν Κούρντι, έγινε σύμβολο της προσφυγικής κρίσης, όταν το άψυχο κορμάκι του ξεβράστηκε στο παράλια της Τουρκίας, συγκεκριμένα στο Μπόντρουμ, πριν από ένα χρόνο. Επέβαινε μαζί με τους γονείς του και τον αδελφό του σε μια από τις γεμάτες από μετανάστες λέμβους, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη μακριά από τη Συρία. Από την οικογένεια του, μόνο ο πατέρας του κατάφερε να επιζήσει από το ναυάγιο.

Η φωτογραφία του νεκρού αγοριού είχε συγκλονίσει όλο τον πλανήτη. Κανείς άνθρωπος δεν έμεινε ασυγκίνητος από αυτή την εικόνα.

35.jpg
Ο πατέρας του Αϊλάν και του Γκάλιπ, ζει σήμερα στην Αρμπίλ, στο ιρακινό Κουρδιστάν, όπου, όπως λέει στην Bild είναι περισσότερο ασφαλής από ποτέ. «Τι να το κάνω όμως;» διερωτάται.

«Μετά τον χαμό της οικογένειάς μου, οι πολιτικοί είπαν: 'Ποτέ ξανά!'», θυμάται ο 41χρονος Αμπντουλάχ Κούρντι και συνεχίζει:

«Όλοι ήθελαν οπωσδήποτε να κάνουν κάτι λόγω της φωτογραφίας αυτής που τους είχε συγκινήσει τόσο. Αλλά τι γίνεται τώρα; Οι θάνατοι δεν έχουν σταματήσει και κανείς δεν κάνει τίποτα» προσθ��τει.
article-doc-fs1zd-I4kDSdE1z3a170e4dd8503ad20a-744_634x453.jpg
Ο Αμπντουλάχ δεν μετανιώνει για την τόσο μεγάλη προβολή από τα μέσα ενημέρωσης της φωτογραφίας του άψυχου σώματος του γιου του, γιατί όπως λέει «κάτι τέτοιο πρέπει να δείχνεται ώστε οι άνθρωποι να βλέπουν καθαρά τι συμβαίνει. Η φρίκη της Συρίας θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Και η τραγωδία της εξορίας».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top