Πριγκίπισσα Νταϊάνα: 19 χρόνια μετά το μοιραίο τροχαίο που της κόστισε την ζωή!

Αν ζούσε σήμερα θα είχε μόλις συμπληρώσει τα 55 της χρόνια

​31 Αυγούστου 1997. Ήταν η ημέρα που έμελλε να γραφτεί με τον πιο τραγικό τρόπο το τέλος της πριγκίπισσας Νταϊάνα, της «θλιμμένης πριγκίπισσας» ή «πριγκίπισσας του λαού», όπως την αποκαλούσαν.

britain-obit-princess-diana.jpg
Η είδηση του θανάτου της σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι μεταδίδεται αστραπιαία σε κάθε γωνιά του πλανήτη και συγκλονίζει την κοινή γνώμη.

«Η πριγκίπισσα Νταϊάνα σκοτώθηκε στο Παρίσι σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα», μετέδιδαν όλα τα διεθνή ΜΜΕ, ταυτόχρονα με μακροσκελή αφιερώματα στην πολυτάραχη ζωή της «Lady D».

dianearticle-2438612-18647a0000000578-414_634x459.jpg
Από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα, εκφράστηκαν αμφιβολίες, διατυπώθηκαν δεκάδες θεωρίες συνωμοσίας και ειπώθηκαν πολλά, με τη μνήμη της να συνεχίζει να μένει χαραγμένη στο μυαλό όσων τη λάτρεψαν (και τη μίσησαν).

Δεκαεννέα χρόνια μετά, ο θόρυβος που προκάλεσε το φρικτό τροχαίο δεν έχει κοπάσει, ενώ κατά καιρούς έρχονται στη δημοσιότητα νέα στοιχεία και φωτογραφίες από τη μοιραία αυτή νύχτα.

diana3.jpg
Τι πραγματικά συνέβη στο τούνελ Pont de l’Alma; Ήταν έγκυος η 36χρονη (τότε) Νταϊάνα από τον Αιγύπτιο κροίσο Dodi Al-Fayed; Τι ρόλο έπαιξαν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, η διαβόητη ΜΙ6; Ο σοφέρ της Mercedes S280, Henri Paul, είχε σχεδιάσει την δολοφονία; Και για ποιον ενεργούσε; Είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που αναζητούν ακόμη απαντήσεις...

Η μοιραία νύχτα στο Παρίσι

Η Νταϊάνα είναι 36 χρονών και έχει συμπληρώσει έναν χρόνο χωρισμένη από τον πρίγκιπα Κάρολο, με τον οποίο είχαν αποκτήσει δύο αγόρια, τον Ουίλιαμ και τον Χάρι. Ο γάμος τους έγινε το 1981.

princess-diana-sons.jpg
Η Νταϊάνα και ο σύντροφος της, Dodi Al-Fayed (γιος του κροίσου Mohammed Al-Fayed) έχουν μόλις ολοκληρώσει τις διακοπές τους στη γαλλική Ριβιέρα και ξεκουράζονται στο ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι. Ιδιοκτησίας του Dodi. Το πρόγραμμα ανέφερε πως θα ταξίδευαν στο Λονδίνο την επόμενη ημέρα. Ήταν 30 Αυγούστου…

Την ίδια ώρα, έξω από το ξενοδοχείο έχουν στήσει καρτέρι εκατοντάδες παπαράτσι, προκειμένου να τραβήξουν ένα καρέ από την όμορφη πριγκίπισσα, το οποίο στη συνέχεια θα μοσχοπουλούσαν έναντι πολλών χιλιάδων δολαρίων.

Το ζευγάρι αποφασίζει ξαφνικά να κάνει μια βόλτα στη γαλλική πρωτεύουσα. Η μαύρη Mercedes του Dodi ετοιμάζεται. Ο Henri Paul κάθεται στη θέση του οδηγού. Με την έξοδο της λιμουζίνας από το Ritz αρχίζει μια πραγματική καταδίωξη, με τους παπαράτσι να κυνηγούν το ζευγάρι, χωρίς να μπορούν να φανταστούν τη συνέχεια...

Η εν λόγω βόλτα ολοκληρώνεται στο τούνελ Pont de l’ Alma, όταν η μαύρη Mercedes που έχει αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα προσκρούει στο διαχωριστικό κιγκλίδωμα. Α��ό τη σφοδρή σύγκρουση χάνουν ακαριαία τη ζωή τους ο οδηγός και ο σύντροφος της πριγκίπισσας, ενώ η Νταϊάνα αφήνει την τελευταία της πνοή ύστερα από μερικές ώρες στο νοσοκομείο.

Ολόκληρος ο πλανήτης «πάγωσε» στο άκουσμα του θανάτου της πιο αγαπητής πριγκίπισσας της Βρετανίας.

Αν ζούσε σήμερα η Νταϊάνα θα είχε μόλις συμπληρώσει τα 55 της χρόνια. H κηδεία της Νταϊάνα έγινε στις 6 Σεπτεμβρίου και μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Συνολικά 32 εκατομμύρια θεατές την παρακολούθησαν, ενώ η ταφή της έγινε σε ένα μικρό νησάκι στο Althorp.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top