ΤΟΥΡΚΙΑ: Γιορτές και εγκαίνια από τη μια, τανκς και επιθέσεις από την άλλη-ΒΙΝΤΕΟ

Χτίζει γέφυρες αλλά και... τείχη ο Ερντογάν!

​Η Κωνσταντινούπολη ανέμενε με αγωνία να παραδοθεί στην κυκλοφορία η τρίτη γέφυρα του Βοσπόρου, ώστε να καλυτερεύσουν οι συνθήκες κυκλοφορίας. Τα εγκαίνια έγιναν με κάθε επισημότητα, εκατοντάδες κόσμου, πολλές σημαίες, και με όλη την πολιτική ηγεσία παρούσα!

«Σήμερα ενώνουμε δύο ηπείρους» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

Η γέφυρα «Γιαβούζ Σουλτάν Σελίμ», είναι η βο��ειότερη, η πιο κοντινή στη Μαύρη Θάλασσα, που ενώνει το ευρωπαϊκό με το ασιατικό τμήμα της πόλης των 17 εκατομμυρίων κατοίκων. Ο Ερντογάν είπε ότι η κυκλοφορία θα είναι δωρεάν στη γέφυρα μέχρι και το τέλος του μήνα. Η γέφυρα έχει και σιδηροδρομική γραμμή.

Την ίδια ώρα, στα σύνορα και ιδίως εντός του εδάφους της Συρίας, οι μάχες συνεχίζονται σφοδρότατες. Για τα όσα συμβαίνουν Ερντογάν και Πούτιν είχαν τηλεφωνική συνομιλία την Παρασκευή.

Ο τουρκικός στρατός συνέχισε τις επιθέσεις του για να απομακρύνει μαχητές του Ισλαμικού κράτους, αλλά και Κούρδους από τα σύνορα.

Λίγο νοτιότερα οι Σύροι αντάρτες και κάτοικοι αναγκάσθηκαν να εκκενώσουν τη Νταράγια, μία πόλη σύμβολο, καθώς από αυτήν άρχισαν πριν από πέντε χρόνια οι διαδηλώσεις εναντίον του Άσαντ, μετά από πολιορκία και βομβαρδισμούς από τα κυβερνητικά στρατεύματα τεσσάρων χρόνων.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top