Βολιβία: Το πτώμα ενός υπουργού στο δρόμο – Οι ΕΡΕΥΝΕΣ και τα ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Η κατάσταση κινδυνεύει να τεθεί εκτός ελέγχου!

​Στη Λα Παζ έγινε η κηδεία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών της Βολιβίας, Ροδόλφο Ιλάνες που κρατήθηκε όμηρος και ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από απεργούς ανθρακωρύχους. Το πτώμα του είχε αφεθεί στη μέση του δρόμου!

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, υποστήριξε πως «διαδηλωτές δεν κάνουν κάτι τέτοιο για διαμαρτυρία και αυτή είναι μία πολιτική συνωμοσία».

Η κυβέρνηση έχει αρχίσει έρευνες για να βρει τους ενόχους της στυγερής δολοφονίας. Οι ανθρακωρύχοι που κρατούσαν κλειστή κεντρική οδική αρτηρία αναγκάστηκαν να την ανοίξουν μετά την τραγική εξέλιξη. Οι απεργοί εμμένουν πάντως στο κύριο αίτημά τους, να μπορούν να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα, όπου προσβλέπουν σε καλύτερους μισθούς, κατηγορώντας ταυτόχρονα τον Μοράλες, για νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Ο ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου του Ιλάνες, ο οποίος ήταν νομικός και καθηγητής Πανεπιστημίου, ήρθε μετά τα βίαια επεισόδια αστυνομίας και διαδηλωτών, κατά τα οποία δύο ανθρακωρύχοι είχαν χάσει τη ζωή τους.

Η κατάσταση στη Βολιβία κινδυνεύει να τεθεί εκτός ελέγχου, καθώς ο Μοράλες φαίνεται να βρίσκεται αντιμέτωπος με ό,τι ο ίδιος καλλιέργησε ως πρώην συνδικαλιστής, για να βρεθεί στην εξουσία.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

Διαδηλωτές έδειραν ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ υπουργό!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top