ΒΑΡΥ ΠΕΝΘΟΣ στην Ιταλία-Δάκρυα,φέρετρα και οργή-ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ τον Ρέντσι-Έκλαιγε η σύζυγος του

Σε κλίμα οδύνης οι πρώτες κηδείες των θυμάτων του σε��σμού

​Με δάκρυα στα μάτια και ένα μεγάλο «γιατί» ζωγραφισμένο στα πρόσωπα τους εκατοντάδες άνθρωποι αποχαιρέτησαν κάποια από τα θύματα του φονικού σεισμού στην κεντρική Ιταλία. Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντί στους αγαπημένους τους που χάθηκαν στον σεισμό των 6,2 ρίχτερ.

17018567.jpg

17018587.jpg

Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε στο γυμναστήριο της πόλης Άσκολι Πιτσένο, παρουσία του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα και του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, σε κλίμα οδύνης.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε το σημείωμα που άφησε ένας από τους διασώστες στο φέρετρο της 9χρονης Τζούλια που έγινε «ασπίδα» με το κορμί της για να σωθεί η μόλις 4 ετών αδερφή της Τζιόρτζια. «Αντίο μικρούλα, συγγνώμη που αργήσαμε» έγραψε χαρακτηριστικά.

17019010.jpg
17019015.jpg

enas.jpg

res.jpg

Τον γύρο του κόσμου όμως κάνουν και τα δάκρυα της συζύγου του Ιταλού πρωθυπουργού. Η Αγκνέζε Ρέντσι, ντυμένη με μαύρα ρούχα, δεν μπορούσε να κρύψει την μεγάλη συγκίνηση της. Ο Ιταλός πρωθυπουργός αγκάλιασε πολλούς από τους συγγενείς των νεκρών, προσπαθώντας να απαλύνει τον πόνο τους.

17019019.jpg

17019021.jpg

17018566.jpg17018588.jpg

Μπορεί κάποιοι να ανταποκρίθηκαν θετικά στις ανθρώπινες αγκαλιές του Ρέντσι, ωστόσο κάποιοι άλλοι δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν την οργή τους για τα εκατοντάδες θύματα του εγκέλαδου και αποδοκίμασαν τον Ιταλό πρωθυπουργό.

Η οργή τους προήλθε από το γεγονός ότι η ιταλική κυβέρνηση είχε «κόψει» τα αντισεισμικά κονδύλια, όσο και για το ότι υπήρχαν έγγραφα που προειδοποιούσαν ότι το χωριό Αματρίτσε κινδύνευε από έναν σεισμό.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι νεκροί του φονικού σεισμού έφτασαν τους 291. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 400, ενώ κανείς δεν ξέρει πόσοι ακριβώς είναι οι αγνοούμενοι!

Και μπορεί τρεις μέρες μετά τον εγκέλαδο οι διασώστες να συνεχίζουν να αναζητούν ζωή στα συντρίμμια, ωστόσο όσο περνούν οι ώρες οι ελπίδες να εντοπιστούν ζωντανοί στα ερείπια, λιγοστεύουν.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters - BINTEO STAR
Δείτε επίσης:
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top