Στην Κριμαία ο Πούτιν εν μέσω έντασης στις σχέσεις Ρωσίας- Ουκρανίας

Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία ότι έχει προετοιμάσει "τρομοκρατικές ενέργειες"

Στην Κριμαία ο Πούτιν εν μέσω έντασης στις σχέσεις Ρωσίας- Ουκρανίας

​Στην χερσόνησο της Κριμαίας έφτασε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, εν μέσω έντασης στις σχέσεις της χώρας του με την Ουκρανία.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα προεδρεύσει στην Κριμαία της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας και θα επισκεφθεί ένα φόρουμ αφιερωμένο στη ρωσική νεολαία, διευκρίνισαν τα ρωσικά πρακτορεία ενώ η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία ότι θέλει να αποσταθεροποιήσει την Κριμαία και ότι έχει προετοιμάσει εκεί "τρομοκρατικές ενέργειες".

Η Κριμαία είναι ουκρανικό έδαφος το οποίο η Ρωσία έχει προσαρτήσει από το 2014, με αφορμή την έκρυθμη πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία μετά την ανατροπή του τότε Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού της χερσονήσου είναι εθνικά Ρώσοι και ρωσόφωνοι Ουκρανοί.

Εντωμεταξύ, νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο στρατός και το ναυτικό της Ρωσίας πραγματοποιούν ασκήσεις εφοδιασμού στην περιοχή.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Ρωσία είχε κατηγορήσει την Ουκρανία ότι έστειλε κομάντος να περάσουν τα όρια της χερσονήσου από την ηπειρωτική Ουκρανία για να προβούν σε «τρομοκρατικές ενέργειες», με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ένας Ρώσος στρατιώτης και ένας εργαζόμενος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας (FSB) της Ρωσίας.

Η Ουκρανία, από την πλευρά της, διά στόματος του προέδρου της, Πέτρο Ποροσένκο, έκανε λόγο για ρωσικές προβοκάτσιες και φαντασιώσεις, ενώ δεν απέκλεισε τον κίνδυνο γενικευμένης ρωσικής εισβολής στο ουκρανικό έδαφος.

Στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Πούτιν, που είναι τουλάχιστον η πέμπτη που πραγματοποιεί εκεί τα δύο τελευταία χρόνια, περιλαμβάνει συναντήσεις με τοπικούς αξιωματούχους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top