Ερντογάν: «Ο Γκιουλέν, ο ISIS και το ΡΚΚ είναι τρομοκράτες που δρουν από κοινού»

Κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων 187 επιχειρηματιών για υποψίες ότι σχετίζονται με τον ιμάμη

Ερντογάν: «Ο Γκιουλέν, ο ISIS και το ΡΚΚ είναι τρομοκράτες που δρουν από κοινού»

Απόλυτος και ανένδοτος σχετικά με τα όσα πιστεύει για τον Φετουλάχ Γκιουλέν είναι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Εκτός από την αυστηρή καταδίκη του πρώην ιμάμη και την έκδοσή του στην Τουρκία, που ζητά ο Σουλτάνος, σήμερα ο ίδιος τον χαρακτήρισε «τρομοκράτη που δεν έχει διαφορές από τον ISIS και το κουρδικό ΡΚΚ».

Σε ομιλία του Τούρκου Προέδρου που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με «κοινές επιθέσεις» από διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις που «δρουν από κοινού». Υπογράμμισε ότι οι υποστηρικτές του Γκιουλέν ήταν συνένοχοι στις επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), από τις οποίες σκοτώθηκαν επτά άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και τραυματίστηκαν άλλοι 224 άνθρωποι. Υποστήριξε μάλιστα ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους, του PKK και της «τρομοκρατικής οργάνωσης των Γκιουλενιστών».

Η Άγκυρα κατηγορεί τον Γκιουλέν για την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, όταν μέρος του στρατού επιχείρησε να ανατρέψει την κυβέρνηση. Ο Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ από το 1999, αρνείται κάθε κατηγορία.

Κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων 187 επιχειρηματιών που ίσως σχετίζονται με τον ιμάμη
Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης διέταξε σήμερα την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων 187 επιχειρηματιών για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι έχουν σχέσεις με τον πρώην ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον κατηγορούμενο για τη διοργάνωση του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, στη διάρκεια ευρείας επιχείρησης που πραγματοποίησε η αστυνομία της διεύθυνσης οικονομικών εγκλημάτων στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις, 60 ύποπτοι, μεταξύ των οποίων επικεφαλής μεγάλων επιχειρήσεων, τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση.
Η εισαγγελία εξέδωσε 187 εντάλματα σύλληψης στο πλαίσιο της επιχείρησης αυτής, της δεύτερης που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα, με στόχο κυρίως τον επικεφαλής του συνδέσμου επιχειρηματιών και βιομηχάνων Tuskon και γνωστούς επιχειρηματίες.
Μεταξύ των επιχειρηματιών σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης περιλαμβάνονται επίσης ο γαμπρός του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τοπμπάς, μέλος με επιρροή του κυβερνώντος ισλαμοσυντηρητικού κόμματος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.
Τα πρόσωπα που συνελήφθησαν κατηγορούνται για τη χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, της FETO, ακρωνύμιο του κινήματος του Γκιουλέν το οποίο χρησιμοποιεί η κυβέρνηση.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top