Δις ισόβια συν 1.900 χρόνια ζητά για τον Γκιούλεν η τουρκική εισαγγελία

Ένταση στις σχέσεις Γερμανίας- Τουρκίας

Δις ισόβια συν 1.900 χρόνια ζητά για τον Γκιούλεν η τουρκική εισαγγελία

​Την καταδίκη του Φετουλάχ Γκιούλεν, του ανθρώπου που κατά τον Ερντογάν βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ζητά η τουρκική εισαγγελία.

Μάλιστα, ζήτησε την επιβολή δύο ποινών ισόβιας κάθειρξης και μια συμπληρωματική ποινή 1.900 ετών κάθειρξης για τον πρώην ιμάμη. Στο κατηγορητήριο έκτασης 2.527 σελίδων που ενέκριναν οι εισαγγελείς της περιοχής Ουσάκ (δυτικά), ο 75χρονος ιεροκήρυκας, που ζει αυτοεξόριστος στις Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορείται ότι «επιχείρησε να καταλύσει με τη βία τη συνταγματική τάξη» και ότι «συνέστησε και διηύθυνε μια ένοπλη τρομοκρατική ομάδα», σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Εκτός από τις δύο καταδίκες σε ισόβια και 1.900 χρόνια στη φυλακή, οι εισαγγελείς ζητούν την επιβολή προστίμου στον Γκιουλέν που αντιστοιχεί σε 4,8 εκατομμύρια δολάρια.
Ένταση μεταξύ Γερμανίας- Τουρκίας
Εντωμεταξύ, μαύρα σύννεφα διακρίνονται στις σχέσεις Γερμανίας- Τουρκίας. Δεν είναι μόνο ότι ο Ερντογάν παραβλέπει απροκάλυπτα τις προειδοποιήσεις της Ευρώπης και επιμένει στην επαναφορά της θανατικής ποινής.
Σήμερα, η Άγκυρα έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά απαντώντας στη Γερμανία με σκληρές εκφράσεις, για τους ισχυρισμούς της ότι η Τουρκία έχει γίνει κόμβος δράσης για ισλαμιστικές οργανώσεις.
Η απόρρητη έκθεση του ARD
Ειδικότερα, το γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD μετέδωσε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, απόρρητη έκθεση των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών, η οποία συνδέει τον Ερντογάν και τον κυβερνών ισλαμοσυντηρητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας με ισλαμιστικές και τρομοκρατικές ομάδες.
Στην έκθεση αναφέρεται ότι η Τουρκία έχει καταστεί «κέντρο δράσης για ισλαμιστικές οργανώσεις ολόκληρης της Μέσης Ανατ��λής», σύμφωνα με το ARD.
H απάντηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών
Σε δήλωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι «οι αιτιάσεις αυτές είναι νέα εκδήλωση μιας διεστραμμένης νοοτροπίας, η οποία εδώ και κάποιο διάστημα προσπαθεί να φθείρει τη χώρα μας, στοχοποιώντας τον πρόεδρο και την κυβέρνησή μας».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top