Επιμένει στην επαναφορά της θανατικής ποινής ο Ερντογάν

Σόιμπλε: Δεν μ’ αρέσει ότι κάνει αλλά θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μαζί του

​Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αρνείται να αποκλείσει το ενδεχόμενο επαναφοράς της θανατικής ποινής, ενώ όπως ανακοινώθηκε αρμοδίως λόγω συμφόρησης των φυλακών μετά το πραξικόπημα, πρόκειται να αποφυλακισθούν περίπου 38.000 κρατούμενοι, οι οποίοι θα είναι υπό επιτήρηση.

Κατά τον Τούρκο πρόεδρο, για τη θανατική ποινή θα αποφασίσει το Κοινοβούλιο. Και η απόφαση αυτή θα είναι τελεσίδικη:

«Την επομένη της αιματηρής απόπειρας, τι θα ήταν πιο φυσικό από αυτή τη συζήτηση; Η Αρχή που θα αποφασίσει γι' αυτό είναι η Εθνοσυνέλευση. Όταν η Εθνοσυνέλευση πάρει μια τέτοια απόφαση, η συζήτηση θα τελειώσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σουλτάνος.

Την ώρα που οι 11 κομάντος που κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να συλλάβουν τον Ερντογάν, οδηγούνται στο δικαστήριο, μετά από 16 μέρες κράτησης, περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί και στρατιωτικοί απολύονται για διασυνδέσεις με την απόπειρα πραξικοπήματος. Με διατάγματα που δημοσιεύθηκαν ορίζεται ότι ο Ερντογάν διορίζει τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και κλείνει μια Αρχή Τηλεπικοινωνιών. Μαζί με αυτή έκλεισε για μία ακόμη φορά τα τελευταία 20 χρόνια η φιλοκουρδική εφημερίδα Οζγκιούρ Γκυντέμ.

Με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Τουρκία, ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε θέλησε να εκφράσει τη δυσφορία του, αλλά όπως επισήμανε υπάρχει ανάγκη συνεργασίας.

«Δεν μου αρέσει ό, τι κάνει ο Ερντογάν, καθόλου. Όμως δεν πιστεύω, όπως το ίδιο θεωρούν οι Πράσινοι, οι Σοσιαλδημοκράτες ή το Αριστερό Κόμμα, ότι πρέπει να σταματήσουμε τώρα τη συνεργασία με τον Ερντογάν».

Την ώρα που τα έλεγε αυτά, το κανάλι ARD δημοσιοποιούσε γερμανική έκθεση σύμφωνα με την οποία ο Ερντογάν υποστηρίζει ισλαμιστικές και τρομοκρατικές οργανώσεις. Η Άγκυρα μίλησε για στρεβλή νοοτροπία που προσπαθεί να στοχοποιήσει τον Τούρκο πρόεδρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top