Ένα tweet για το όριο ενηλικίωσης αιτία διπλωματικού πολέμου μεταξύ Τουρκίας-Σουηδίας

Άναψαν τα αίματα μεταξύ της Σκανδιναβής ΥΠΕΞ και του Τούρκου ομολόγου της

Ένα tweet για το όριο ενηλικίωσης αιτία διπλωματικού πολέμου μεταξύ Τουρκίας-Σουηδίας

​Mέχρι και διπλωματικά επεισόδια δημιουργούνται μέσω Twitter, καθώς ένα… «τιτίβισμα» της Σκανδιναβής ΥΠΕΞ για το όριο ενηλικίωσης στην Τουρκία, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Συγκεριμένα, το tweet της Μάργκοτ Γουόλστρομ ανέφερε:

«Η απόφαση της Τουρκίας να επιτρέψει το σεξ σε παιδιά 15 ετών πρέπει να ανακληθεί. Τα παιδιά χρειάζονται περισσότερη προστασία, όχι λιγότερη, απέναντι σε βία και σεξουαλική κακοποίηση».

markom.jpg
Η Σκανδιναβή ΥΠΕΞ, αναφερόταν σε απόφαση τουρκικού δικαστηρίου να κατέβει το όριο ενηλικίωσης από τα 18 στα 15 έτη, απόφαση την οποία, το τουρκικό κοινοβούλιο πρέπει σε έξι μήνες, να αποφασίσει αν θα την μετατρέψει ή όχι σε νόμο του κράτους.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΒΛΟΥΤ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ:

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, δεν άφησε το «τιτίβισμα» να πέσει κάτω και έκανε λόγο για «απαρέδεκτη κίνηση που στηρίζεται σε ψευδείς πληροφορίες», χαρακτηρί��οντας «σκανδαλώδες μια υπουργός Εξωτερικών να αναρτά ένα τέτοιο tweet στη βάση λανθασμένων πληροφοριών ή θεωρητικών υποθέσεων».

Παράλληλα χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το tweet της υπουργού η οποία, είπε, υποτίθεται πως ενεργεί «με υπεύθυνο τρόπο».

Τόνισε ακόμα, ότι «μια υπουργός δεν πρέπει να προφέρει τέτοια ψέματα. Ναι στην κριτική, αλλά αυτό είναι συκοφαντία, ψέματα».

Ο Τσαβούσογλου διαβεβαίωσε πως η τουρκική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καταπολεμήσει τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και πως το υπουργείο Δικαιοσύνης επεξεργάζεται νέες ρυθμίσεις.

Ταυτόχρονα, η τουρκική κυβέρνηση κάλεσε τον Σουηδό πρέσβη στην Άγκυρα και του υπέβαλε εντονότατο διάβημα διαμαρτυρίας, τονίζοντας πως το όριο της ενηλικίωσης παραμένει στα 18.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μεχμέτ Σιμσέκ, σχολίασε επίσης:

«Δεν υπάρχει τέτοιο ηλίθιο πράγμα για την Τουρκία και παρακαλούμε να εξετάζετε πιο σοβαρά τα γεγονότα».

Να σημειώσουμε, ότι η νόμιμη ηλικία για σύναψη σεξουαλικών σχέσεων στην Τουρκία εξακολουθεί να είναι τα 18 έτη, όμως η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου προκάλεσε τις επικρίσεις της κοινωνίας των πολιτών που υποστηρίζει ότι ανοίγει τον δρόμο για την αποποινικοποίηση της σεξουαλικής κακοποίησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top