Επικεφαλής της μεθοριακής αστυνομίας διακινούσε μετανάστες-Σκάνδαλο στη Βουλγαρία

Ο διπλός του ρόλος αποκαλύφθηκε και εξαναγκάστηκε σε παραίτηση

Επικεφαλής της μεθοριακής αστυνομίας διακινούσε μετανάστες-Σκάνδαλο στη Βουλγαρία

​Μεγάλο σκάνδαλο ξέσπασε στη Βουλγαρία, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο επικεφαλής της μεθοριακής Αστυνομίας, Αντόνιο Ανγκέλοφ, και ο αναπληρωτής του, Γιότκο Αντρέεφ, διακινούσαν μετανάστες, με αποτέλεσμα και οι δυο να απομακρυνθούν από τα καθήκοντά τους και να εξαναγκαστούν σε παραίτηση.

ΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ:

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της βουλγαρικής κυβέρνησης, ο Γκρίγκορ Τοσκόφ, ιδιοκτήτης μιας μεταφορικής στο Χάσκοβο, στη νότια Βουλγαρία, που αποτελούσε το αντικείμενο έρευνας για την παράνομη διακίνηση μεταναστών, κέρδισε παραδόξως την περασμένη εβδομάδα διαγωνισμό της μεθοριακής αστυνομίας για την μεταφορά παράνομων μεταναστών που κρατούνται από τις αρχές σε καταυλισμούς.

Ο επικεφαλής και ο αναπληρωτής του, ο οποίος ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, υπέβαλαν την παραίτηση τους (όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών).

«Αφού δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν μια τέτοια υπόθεση, οφείλουν να εγκαταλείψουν τη θέση τους», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, διευκρινίζοντας πως οι διάδοχοί τους θα διοριστούν αμέσως.

Παράλληλα, εξέφρασε ανησυχία για το ενδεχόμενο η Βουλγαρία να κατακλυστεί από μετανάστες στην περίπτωση κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που συνήφθη τον Μάρτιο για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

Ανταποκρινόμενη σε ένα αίτημα της Βουλγαρίας, η Frontex θα αποστείλει τις προσεχείς εβδομάδες στην χώρα περισσότερους από διακόσιους άνδρες και εξοπλισμό σε υποστήριξη της μεθοριακής αστυνομίας της, είχε δηλώσει παράλληλα την Παρασκευή ο Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος στην εφημερίδα 24 Tchassa.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top