VIDEO: Ο Φιντέλ Κάστρο γιόρτασε τα 90α γενέθλια του επικρίνοντας τον Ομπάμα

Ατελείωτο πάρτι στην Αβάνα για τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας

​Μια σπάνια δημόσια εμφάνιση (εξαιτίας της εύθραυστης υγείας του και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει), έκανε το Σάββατο ο Φιντέλ Κάστρο, προκειμένου να γιορτάσει τα 90α του γενέθλια.

Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, έδωσε «το παρών» στο θέατρο Καρλ Μαρξ, όπου διοργανώθηκε γκαλά προς τιμήν του.

640x640_1.jpg
Φορώντας λευκή φόρμα, κάθισε δίπλα στον αδερφό και διάδοχο του, Ραούλ και τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, όπου μαζί παρακολούθησαν το πολιτιστικό γκαλά.

Όπως θα δείτε και στο video, χιλιάδες άνθρωποι χόρεψαν υπό λάτιν ήχους κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου Μαλεκόν της Αβάνας σε όλη τη διάρκεια της νύχτας. Ήταν ένα τεράστιο πάρτι στους δρόμους προς τιμήν του με ένα μουσικό συγκρότημα να παίζει ζωντανά το «Happy Birthday» μόλις σήμανε μεσάνυχτα και πυροτεχνήματα να υψώνονται στον ουρανό από την άλλη πλευρά του κόλπου.

3736169900000578-3739689-Police_also_tweeted_that_a_gas_station_had_been_set_on_fire_They-a-4_1471199128856.jpg

ΟΙ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ:

Με άρθρο του που δημοσιεύτηκε σε κρατικά ΜΜΕ, ο εμβληματικός επαναστάτης της Αριστεράς, πέταξε τα βέλη του στον παλιό του εχθρό, τις ΗΠΑ, επικρίνοντας τον Ομπάμα για την ομιλία που έδωσε, όταν τον Μάιο επισκέφθηκε τη Χιροσίμα, όπου ρίφθηκε η πρώτη ατομική βόμβα στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου:

«Του έλειψαν οι λέξεις ώστε να ζητήσει συγγνώμη για τις δολοφονίες εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων» έγραψε ο Φιντέλ Κάστρο, κατηγορώντας τον ότι κολάκεψε τον κουβανικό λαό κατά την επίσκεψή του στο νησί –την πρώτη ενός προέδρου των ΗΠΑ σε 88 χρόνια– και ότι αγνόησε τα επιτεύγματα της κομμουνιστικής διακυβέρνησης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top