ΚΑΖΑΝΙ που βράζει η Κριμαία – Ηχηρή παρέμβαση ΗΠΑ και ΕΕ

Καλούν Ουκρανία και Ρωσία να συμβάλουν στην αποκλιμάκωση της έντασης

ΚΑΖΑΝΙ που βράζει η Κριμαία – Ηχηρή παρέμβαση ΗΠΑ και ΕΕ

​Όλα δείχνουν πως αναζωπυρώνεται η ένταση στην Κριμαία, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στη διεθνή κοινότητα.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν συνομίλησε χθες με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο και τον κάλεσε να κάνει τα πάντα ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση με την Ρωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο κ. Μπάιντεν υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ κάλεσαν τη Μόσχα να κάνει το ίδιο, ενώ ηχηρή ήταν και η παρέμβαση της ΕΕ.

Η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, επανέλαβε τη στήριξη της Ευρώπης στην Ουκρανία για το ζήτημα της Κριμαίας και κάλεσε Μόσχα και Κίεβο να αποφύγουν κάθε ενέργεια που ανάψει και πάλι τη φωτιά του πολέμου.

Μετά από συνομιλία που είχε μάλιστα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, η κυρία Μογκερίνι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει και δεν αναγνωρίζει την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας. Η υποστήριξή μας στην εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας είναι ακλόνητη. Κάθε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα κλιμάκωση της σύγκρουσης πρέπει να αποφευχθεί από όλους· η ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης είναι η μόνη πιθανή λύση».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε το Κίεβο ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την Κριμαία, τη χερσόνησο που προσάρτησε η Ρωσία το 2014, ενώ ο ουκρανικό υπουργείο Άμυνας από την πλευρά του κατηγόρησε τη Μόσχα για μαζικές προκλήσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top